Timo Bult Timo Bult
30/05/2022 13:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2022 13:05

Terra (LUNA) faalde al tijdens interne tests, verklaart medewerker

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Terra (LUNA) faalde al tijdens interne tests, verklaart medewerker

Foto: MIA Studio/Shutterstock

Terra (LUNA) mag dan wel een nieuw netwerk gelanceerd hebben, van de autoriteiten is Terraform Labs nog lang niet af! Uit recente ontwikkelingen blijkt dat de openbare aanklager in Zuid-Korea een onderzoek is gestart naar het debacle. Hierin zouden alle medewerkers zijn opgeroepen om verklaringen af te leggen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Zuid-Koreaanse aanklager roept alle Terraform Labs medewerkers op

Het onderzoek wordt uitgevoerd door het gezamenlijke onderzoeksteam voor financiële en effectencriminaliteit van het openbaar ministerie van Seoul. Op 18 mei was in het crypto nieuws te lezen dat dit team, ook wel de “Grim Reapers of Yeonuido” genoemd, Terra zal gaan onderzoeken.

Het onderzoeksteam heeft alle medewerkers van Terraform Labs opgeroepen om een verklaring af te leggen. Volgens lokale media zou in ieder geval in een van de verklaringen te lezen zijn dat het model van LUNA en terrausd (UST) tijdens de pilots faalde. Zo valt te lezen in het artikel van JTBC:

“Als je rente van enkele tientallen procenten betaalt aan investeerders zonder stabiel onderpand of winstmodel, stromen mensen in het begin makkelijk naar je toe, [maar] op een bepaald moment kan het model niets anders doen dan instorten omdat het de rentebetalingen en koersschommelingen niet aankan.”

76 Zuid-Koreaanse LUNA investeerders deden hun beklag bij het OM

Het OM aldaar onderzoekt of er sprake is van prijsmanipulatie en of exchanges in het land wel goed onderzoek hebben gedaan alvorens LUNA te noteren op hun handelsplatformen. Inmiddels zouden 76 Zuid-Koreanen een klacht hebben ingediend. Zij verloren in totaal 6,7 miljard won schade, wat ongeveer 5 miljoen euro is. Wereldwijd zal dit bedrag echter nog een stuk hoger liggen.

Inmiddels heeft Terraform Labs een nieuw netwerk gelanceerd. Hierin zal de organisatie echter geen enkele rol meer spelen. De cryptocurrency heet nog steeds LUNA en zag even een opleving na de lancering. Helaas was die opleving van korte duur.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie