Timo Bult Timo Bult
03/05/2021 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/05/2021 06:04

PancakeSwap verwerkte gisteren meer transacties dan het hele Ethereum-netwerk, CAKE stijgt +50%

icon-altcoins
Altcoin nieuws
PancakeSwap verwerkte gisteren meer transacties dan het hele Ethereum-netwerk, CAKE stijgt +50%

De Decentralized Finance (DeFi) gekte heeft weer een nieuw hoogtepunt bereikt. PancakeSwap (CAKE), de Uniswap van Binance Smart Chain (BSC), zag op zondag namelijk een hoger transactievolume dat het gehele Ethereum (ETH) netwerk samen. Ook de CEO van Binance ontging deze bijzondere mijlpaal niet!

PancakeSwap en Uniswap zijn gedecentraliseerde exchanges (DEX). Dit houdt in dat er geen centrale partij is die transacties verwerkt. De exchanges en applicaties die zich bezighouden met gedecentraliseerde applicaties vallen onder de DeFi paraplu. Hierover lees je op deze pagina meer.

PancakeSwap is een DEX gebaseerd op de Binance Smart Chain, een rivaal van Ethereum. Ethereum kampt met hoge transactiekosten en dus heeft Uniswap daar last van. Binance wil met BSC een alternatief bieden met lagere transactiekosten. Die strategie lijkt te werken. Op PancakeSwap is het volume namelijk bijzonder hard gestegen de afgelopen periode.

Zondagavond verwerkte het platform 1.733.484 transacties in 24 uur tijd. Daarbij was het handelsvolume in dezelfde periode $1,7 miljard. Het gehele Ethereum-netwerk, en dus niet een enkele exchange of andere applicatie, verwerkte 1,4 miljoen transacties. Hiermee overschaduwt PankcakeSwap in zijn eentje het hele Ethereum-netwerk.

Changpeng Zhao, de CEO van Binance, deelde het nieuws trots op Twitter:

Sinds zondag steeg de cryptocurrency van het platform, CAKE, met maar liefst 50% in waarde. Sinds begin april staat CAKE zelfs 115% in de plus.

Dat veel handelaren die nieuwe DeFi-tokens via PancakeSwap kopen is niet gek. Het doen van een transactie via Uniswap is namelijk nog steeds relatief duur. Dat komt omdat het netwerk van Ethereum zo druk is dat de transactiekosten steeds hoger worden. Dit hopen de Ethereum-ontwikkelaars op te lossen met de grote Ethereum 2.0 update. Onlangs rondden de ontwikkelaars een eerste belangrijke test af. 

De Binance Smart Chain is echter niet de heilige graal. Het netwerk ontvangt namelijk vaak kritiek over de mate van centralisatie. Zo zouden slechts 11 validators bepalen wie er transacties verwerken. Op Ethereum zijn dat duizenden miners. Een andere potentiële rivaal van Ethereum is Cardano (ADA). Dat netwerk zet tevens grote stappen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie