Ivo Melchers Ivo Melchers
21/09/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/09/2023 11:00

PayPal breidt mogelijkheden met eigen crypto uit

icon-altcoins
Altcoin nieuws
PayPal breidt mogelijkheden met eigen crypto uit

Foto: JHVEPhoto / Shutterstock.com

Op 7 augustus lanceerde betalingsgigant PayPal zijn eigen op Ethereum (ETH) gebaseerde stablecoin genaamd PayPal USD (PYUSD). Deze aan de dollar gekoppelde cryptomunt wordt uitgegeven door Paxos en is ontworpen voor digitale betalingen en Web3. Gebruikers van Venmo, de mobiele peer-to-peer betaalapp van PayPal, zullen nu toegang krijgen tot PYUSD.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

PayPal’s stablecoin beschikbaar op Venmo

PayPal bracht gisteren in een blogpost het nieuws naar buiten. PYUSD, dat volledig gedekt wordt door deposito’s in Amerikaanse dollars, kortlopende staatsobligaties en soortgelijke kasequivalenten, is nu beschikbaar voor geselecteerde gebruikers van Venmo. PayPal merkte op dat het in de ‘’komende weken’’ volledig uit zal rollen. Een specifieke tijdsindicatie werd echter niet vermeld.

In 2009 werd Venmo gelanceerd en 4 jaar later werd het overgenomen door PayPal. Venmo stelt gebruikers in staat om gemakkelijk geld over te maken naar vrienden en familie via hun mobiele apparaten.

Venmo-gebruikers kunnen PYUSD kopen en naar anderen sturen via PayPal, Venmo en compatibele externe wallets. Volgens de blogpost zullen PYUSD-transacties tussen Venmo en PayPal kosteloos zijn. Voor transacties naar externe wallets en verkopers die PYUSD accepteren zullen daarentegen wel gewoon de netwerkkosten van toepassing zijn.

PYUSD crypto adoptie

Buiten de aankondiging om geeft PayPal ook aan ‘’blij te zijn om te zien dat PYUSD al aanwezig is in native crypto-ervaringen en steeds breder beschikbaar wordt gemaakt naarmate het ecosysteem groeit’’.

Vervolgens benoemt het waar PYUSD momenteel al beschikbaar is:

‘’In de paar weken sinds de lancering op de open markt is PYUSD al aanwezig op geselecteerde beurzen, waaronder Crypto.com, Bitstamp, Coinbase en Kraken; toonaangevende wallets MetaMask, Ledger en Phantom; custodians en institutionele dienstverleners zoals Fireblocks, Copper, Paxos en Fordefi; aanbieders van crypto-betalingsdiensten zoals Bitpay; en al ondersteund door enkele van de meest gebruikte gedecentraliseerde applicaties.’’

Ook wordt er geschreven dat PayPal USD is toegevoegd tot de lijst van vooraf goedgekeurde cryptocurrencies van het New York State Department of Financial Services (NYDFS). Hiermee wordt het gemakkelijker voor virtuele activabedrijven met een licentie in New York om PYUSD te ondersteunen. Bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en andere stablecoins uitgegeven door Paxos, GMO Trust en Gemini staan bovendien ook op de lijst. Veel verschillende altcoins zijn afgelopen maandag juist verwijderd van deze zogenoemde ‘greenlist’.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Advertisement
Advertisement