Ivo Melchers Ivo Melchers
11/05/2023 12:03 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2023 12:03

PEPE steelt de show in een rode cryptomarkt, BTC en ETH consolideren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin herstelt van dip, veel altcoins nog altijd diep in het rood

Foto: Dragos Asaftei/Shutterstock

Om gratis publicaties mogelijk te maken bevatten sommige publicaties affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets.


In de afgelopen week wist Pepe (PEPE), een meme-coin gebaseerd op de wereldberoemde internetmeme ‘Pepe the Frog’, de afgelopen week (wederom) alle aandacht tot zich te trekken.

Qua koersprestaties wist de meme-coin met kop en schouders boven een over het algemeen dalende cryptomarkt uit te steken. Sinds de publicatie van de Amerikaanse inflatiecijfers heeft is de cryptomarkt een lichte beweging omhoog ingezet. De bitcoin koers komt op het moment van schrijven uit op $27.400 en staat hiermee op eenzelfde koers als ongeveer twee weken geleden.

De totale crypto-marktkapitalisatie is gelijk aan $1,13 biljoen en de fear & greed Index komt uit 52 (neutral).

Anycoin Direct heeft deze week PEPE gelanceerd om gebruikers de kans te bieden om in te stappen op deze nieuwe hype binnen de crypto-wereld. Alle nieuwe gebruikers kunnen nu de eerste €1.500 kosteloos handelen op het Nederlandse platform. Hiervoor hoef je slechts een nieuw account aan te maken via deze link.

Crypto en aandelen op rand van ernstige prijscorrectie, zegt expert
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin netwerk drukbezocht door enorme populariteit Ordinals

Het Bitcoin (BTC) netwerk draaide overuren in de afgelopen week als gevolg van de enorme stijging in populariteit van Bitcoin Ordinals. Mede sinds de komst van de nieuwe experimentele tokenstandaard genaamd ‘BRC-20’ is het aantal inscripties door het dak gegaan. Met een bizarre stijging in korte tijd staat de teller momenteel op meer dan 5 miljoen. De tokens op het Bitcoin netwerk blijken ook enorm populair te zijn, aangezien in de afgelopen week het aantal tokens én de marktwaarde flink zijn gestegen.

Gevolgen voor het Bitcoin netwerk

Als direct gevolg van de netwerkcongestie besloot Binance zelfs om de BTC-opnames tijdelijk stil te leggen. Door de drukte op het netwerk zijn de transactiekosten namelijk explosief gestegen. Terwijl dit voor de gemiddelde gebruiker niet ideaal is, lopen BTC miners momenteel binnen met hun werkzaamheden.

Advertentie

Handelsvolume PEPE door het dak, cryptobeurzen lanceren de meme-coin

Terwijl het overgrote deel van de cryptocurrencies een rode week achter de rug heeft, kleurt PEPE ondanks een huidige correctie nog altijd flink in het groen. Binance besloot om de nieuwe meme-coin te lanceren in de zogenoemde innovatiezone en ook de Nederlandse beurs Anycoin Direct maakte op 8 mei bekend dat gebruikers PEPE kunnen kopen, verkopen en swappen.

Het handelsvolume heeft inmiddels projecten als BNB (BNB) en Litecoin (LTC) ingehaald, wat de hype omtrent de token illustreert.

‘Halving maakt vraag naar bitcoin vijf keer hoger dan het aanbod’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

PEPE hardste stijger ondanks 50% daling

Terwijl de koers van PEPE momenteel flink aan het afkoelen is en 50% lager staat dan het eerder neergezette hoogtepunt van vrijdag, is het nog altijd met enorme marge de best presterende crypto van de afgelopen zeven dagen.

Met een huidige stijging van bijna 100% staan de spotlights dus nog altijd fel gericht op PEPE. Enkele whales slaan momenteel enorme hoeveelheden nieuwe tokens is en lijken vertrouwen te hebben in een nieuwe stijging voor PEPE.

Bitcoiners betalen meer dan €2 miljoen voor historisch halving blok
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Ethereum licht in het groen

Ethereum (ETH) is een van de weinige grote cryptocurrencies die momenteel hoger staat dan een week geleden. Het gaat hier echter slechts om een stijging van 1 procent, waardoor de koers momenteel uitkomt op $1.871.

Te midden van de huidige meme-hype rijzen de transactiekosten op het Ethereum netwerk de pan uit, wat leidt tot vele irritaties bij gebruikers van de layer-1 blockchain.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Polygon is de hardste daler van de week

Polygon (MATIC) is in de afgelopen zeven dagen het hardst onderuit gegaan van de grootste cryptocurrencies wat betreft marktkapitalisatie. Om precies te zijn staat MATIC 10% lager dan een week eerder, waardoor het momenteel uitkomt op een koers van $0,8808. MATIC heeft het al een tijdje wat lastiger en is in totaal 20% gedaald in een maand tijd.

Crypto en aandelen op rand van ernstige prijscorrectie, zegt expert
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Handel bij Anycoin Direct

Wil jij ook eenvoudig en snel jouw favoriete cryptomunten kopen? Maak een account bij de Nederlandse cryptobeurs Anycoin Direct om de eerste €1.500 gratis te kunnen handelen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie