Roy van Krieken Roy van Krieken
15/09/2021 15:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/09/2021 15:13

Polkadot (DOT) oprichter Gavin Wood reageert op de problemen bij Solana (SOL)

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Polkadot (DOT) oprichter Gavin Wood reageert op de problemen bij Solana (SOL)

Foto: BBbirdZ/Shutterstock

Gisteren ondervond het Solana (SOL) kortstondig grote problemen. Deze problemen waren het gevolg van een overbelasting van het netwerk. Er werden op een bepaald moment zo’n 400.000 transacties per seconde (TPS) verwerkt en dit werd het netwerk te veel.

Het zorgde ervoor dat het geheugen volledig volliep, dat nodes helemaal losgekoppeld werden van het netwerk en de blockchain begon zelfs te forken, of op te splitsen. De beheerders waren niet in staat deze problemen direct te verhelpen en zodoende lag het Solana netwerk maar liefst 16 uur plat.

Inmiddels is het netwerk opnieuw succesvol opgestart. Daarnaast is er meteen een upgrade voor het netwerk toegepast. De applicaties die werken op het Solana netwerk zullen zo spoedig mogelijk volgen.

DoopieCash: Hoe je verstandig kunt handelen met altcoins en memecoins
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Gavin Wood spreekt zich uit

Gavin Wood, de oprichter van Polkadot (DOT), dat uiteraard concurrent van Solana is, heeft zich vandaag niet bepaald positief uitgesproken over de problemen bij Solana. Volgens hem zijn de ondervonden problemen het gevolg van een significante fout in het ontwerp van het project.

Volgens Wood is het problematisch dat een decentraal netwerk, zoals Solana claimt te zijn, niet in staat is om problemen op een eveneens decentrale wijze op te lossen. In dit geval moest er door validators worden afgesproken om het netwerk te herstarten. Dat is volgens Wood een fundamenteel centrale oplossing.

Hij haalt ook uit naar de transactie capaciteit van het netwerk. Hij stelt dat het weinig zin heeft om een netwerk te hebben dat in staat is om gigantische hoeveelheden transacties per seconde te verwerken als het netwerk niet 100% decentraal is opgebouwd. Als een hoge TPS wordt bereikt zonder dat er sprake is van een verspreid network van nodes, dan heeft het project weinig waarde, zo stelt Wood.

Als de grote man achter het concurrerende Polkadot is Gavin Wood uiteraard behoorlijk partijdig. Neem daarom zijn woorden met een gezond korreltje zout. Daarnaast geeft Solana keer op keer aan dat zij nog altijd in de beta-fase zijn en dat obstakels onvermijdelijk zijn.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie