Roy van Krieken Roy van Krieken
14/08/2021 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/08/2021 19:04

Polygon (MATIC) breidt uit: neemt Layer 2 schaaloplossing Hermez (HEZ) over

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Polygon (MATIC) breidt uit: neemt Layer 2 schaaloplossing Hermez (HEZ) over

Polygon (MATIC) dat voorheen Matic heette, is een schaaloplossing voor het Ethereum (ETH) netwerk. Het project is gebaseerd op Ethereum en moet ervoor zorgen dat dit netwerk een grote hoeveelheid transacties kan verwerken.

Het project heeft grote populariteit gekregen bij zowel investeerders en ontwikkelaars. In de eerst helft van dit jaar wist de koers van Polygon met 14.000% te stijgen. Ook verhuizen veel decentralized finance (DeFi) projecten naar Polygon door het aantrekkelijke ontwerp.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Polygon neemt Hermez over

Onlangs is naar buiten gekomen dat Polygon een grote nieuwe stap zet om het project te verbeteren. Het heeft namelijk voor $250 miljoen het Layer 2 project Hermez overgenomen.

Het is de eerste grote fusie van verschillende projecten waarbij de tokens ook samengevoegd zullen worden. De HEZ tokens van Hermez zullen namelijk geruild kunnen worden voor MATIC tokens van het Polygon netwerk.

Hermez is net als Polygon een Layer 2 schaaloplossing met het doel om de druk op het Ethereum netwerk te verminderen. Het heeft de nadruk op zogenaamde ZK-Rollups. Deze technologie zorgt ervoor dat transacties sneller verlopen, de transactiekosten lager zijn en de veiligheid van het ethereum netwerk in stand te houden.

Advertentie

Ware Layer 2 capaciteit

Het Hermez Layer 2 netwerk wordt bovenop die van Ethereum gebouwd. Dit in tegenstelling tot Polygon dat de Layer 2 in parallel naast ethereum heeft gebouwd. Critici van Polygon stellen dat deze manier niet goed werkt.

Volgens diezelfde critici wordt nu beweert dat door de aankoop van Hermez het vermogen om daadwerkelijk een Layer 2 schaaloplossing te leveren simpelweg wordt gekocht.

Polygon lijkt hier in ieder geval geen boodschap aan te hebben. Het bedrijf heeft onlangs namelijk aangekondigd $1 miljard beschikbaar te stellen om hun eigen technologie verder te ontwikkelen.

Deze historische aankoop van Polygon is in ieder geval goed nieuws voor investeerders van het project. Het project was door het unieke ontwerp al ontzettend aantrekkelijk en door het verkrijgen van Hermez en alles wat daarbij komt kijken zal dit alleen maar verder groeien.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie