Simon Bosch Simon Bosch
19/12/2023 21:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/12/2023 19:54

Populair crypto project gooit de boeg om na enorme krimp

icon-nft
NFT nieuws
Base van Coinbase groeit explosief en overtreft Ethereum zelf

Foto: rarrarorro/Shutterstock

Nieuwe crypto-projecten sprongen in 2023 als paddenstoelen uit de grond. Afgelopen zomer vond de geboorte van Friend.tech plaats, waarmee je accounts van het sociale mediaplatform X kunt tokenizen. Na deze kortstondige groei was de populariteit nergens meer te bekennen. De ontwikkelaars willen dit echter oplossen en hebben een nieuwe versie geteased.

Veelbelovend crypto-gamebedrijf opgericht door Hollywood topfiguren
  • icon-nft
    NFT nieuws

Crypto project Friend.tech uit het niets razend populair

Op 11 augustus werd Friend.tech voor het eerst beschikbaar. Dat was dezelfde dag waarop Coinbase’ eigen blockchain Base voor het eerst voor het grote publiek te gebruiken was. Toch was het voor Friend.tech een startblok voor enorme groei, iets waar Base zelf ook veel baat bij heeft gehad. Amper twee weken na zijn introductie bracht Friend.Tech 1,4 miljard dollar aan transactiekosten op Base en 710.000 dollar aan eigen omzet in het laatje.

Coinbase’ in-house netwerk was op slag populairder dan veel andere Layer-2-protocollen. Het oversteeg zelfs Optimism, waar Base op gebouwd is. In september zag de app nog een tweede piek dankzij populariteit bij OnlyFans-influencers.

De total value locked (TVL) steeg toen van ongeveer 5 miljoen dollar naar bijna 20 miljoen dollar. Echter was dat van korte duur. In oktober stortte de activiteit op het netwerk plotseling opnieuw in, volgens data van Dune. De krimp betrof maar liefst 94%. Sindsdien is de activiteit niet meer hersteld. Ook is het aantal actieve wallets sinds eind oktober gestagneerd.

Advertentie

Friend.tech stapt uit bètafase

Om verandering te brengen aan de stagnatie werken de ontwikkelaars aan verbeteringen, zo blijkt uit een bericht op sociale mediaplatform X. De app zit momenteel nog in de bètafase, maar daar zal binnenkort verandering in komen.

Veel details onthullen de bedenkers niet, behalve dat we in de lente van 2024 ‘Friend.tech V2’ zullen gaan zien. Ook duiden enkele icoontjes op de komst van non-fungible tokens (NFT) en wellicht multisignature wallets. Ergens in de loop van volgend jaar zullen we dus meer te weten komen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie