Kevin Schijven Kevin Schijven
17/11/2021 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/11/2021 14:45

Quentin Tarantino aangeklaagd voor veiling van NFT’s van nooit eerder vertoonde Pulp Fiction scenes

Nieuws
Quentin Tarantino aangeklaagd voor veiling van NFT's van nooit eerder vertoonde Pulp Fiction scenes

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat de beroemde filmregisseur Quentin Tarantino nooit eerder vertoonde scenes uit Pulp Fiction veilt als non-fungible tokens (NFT’s).

Daar is de oorspronkelijke uitgever van de film, Miramax, echter niet blij mee. Het bedrijf klaagt nu Tarantino aan voor copyright infringement, oftewel auteursrechtschending.

De nooit eerder vertoonde Pulp Fiction scenes waren destijds uit de film geknipt, maar Miramax zegt dat het alsnog de rechten van de film bezit en daar vallen deze scenes onder. Miramax produceerde en bracht de film in 1994 uit.

Miramax heeft een zogenaamde cease-and-desist brief gestuurd naar Tarantino, maar vooralsnog lijkt de filmmaker, noch het team achter de NFT’s, zich daar iets van aan te trekken. De NFT’s staan nog te koop op de NFT marktplaats OpenSea. Miramax zegt dat zij roekeloos, hebzuchtig en opzettelijk de overeenkomst negeren:

“Het gedrag van Tarantino heeft Miramax gedwongen deze rechtszaak aan te spannen tegen een gewaardeerde medewerker om zijn contractuele en intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot een van Miramax’ meest iconische en waardevolle filmeigenschappen af te dwingen, te behouden en te beschermen.”

Het bedrijf vreest dat dit andere filmmakers zou kunnen misleiden om ook dergelijke deals na te streven. De hoofdzakelijke reden waarom Miramax dit doet, is omdat het bedrijf zelf van plan is om NFT’s uit te brengen. Het bedrijf vreest dat zijn NFT’s hierdoor minder uniek zullen zijn en daarom minder waardevol.

Verreweg de meeste NFT’s worden uitgebracht op de blockchain van Ethereum (ETH). Deze Pulp Fiction NFT’s staan echter op Secret Network (SCRT), een relatief nieuwe blockchain dat zich vooral richt op privacy. De NFT’s zijn op dat netwerk zo gemaakt dat alleen de eigenaar van de token (een deel van) de content kan zien. De Pulp Fiction scenes kunnen overigens wel bekeken worden, bijvoorbeeld op OpenSea.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie