Home Nieuws Altcoin nieuws Ripple, het bedrijf achter XRP (XRP), opent regionaal hoofdkantoor in Dubai, is...

Ripple, het bedrijf achter XRP (XRP), opent regionaal hoofdkantoor in Dubai, is dit de eerste stap voor verhuizing?

- Advertentie -

Ripple, het bedrijf achter de XRP (XRP) cryptocurrency, heeft een regionaal hoofdkantoor in Dubai geopend. De opening van het kantoor komt vlak na recente geruchten dat het bedrijf uit de Verenigde Staten wil vertrekken als gevolg van de vage regelgeving omtrent crypto in het land.

Uit een recente aankondiging blijkt dat het fintech-bedrijf zich in het Dubai International Financial Centre (DIFC) heeft gevestigd. Dit is een onafhankelijke zone met een eigen financiële toezichthouder en biedt meerdere voordelen voor bedrijven die zich in deze zone vestigen. Zo hoeft Ripple in de eerste 50 jaar geen omzet- en winstbelasting te betalen.

Navin Gupta, managing director bij Ripple, schrijft over het nieuws:

“Ripple heeft al een aanzienlijk klantenbestand in de MENA-regio [Midden-Oosten en Noord-Afrika] en de mogelijkheid om samen met onze klanten te vestigen, maakte DIFC tot een logische keuze […] Ons regiokantoor zal dienen als springplank om onze blockchain-gebaseerde oplossingen te introduceren en onze banden met nog meer financiële instellingen in de regio te verdiepen.”

Dat Ripple druk bezig is met een mogelijke verhuizing uit de VS is niet onverwacht. Mede door de vage regelgeving omtrent crypto zit het bedrijf in een aantal rechtszaken verwikkeld. Zo zouden verschillende investeerders vinden dat XRP een effect is. Mocht de rechter hier in meegaan dan zou Ripple diep in de problemen komen te zitten.

Ripple is daarom op zoek naar een nieuwe plek met duidelijkere regelgeving. Het DIFC is een van de plekken die dit heeft, maar het bedrijf kijkt voor zijn hoofdkantoor hoogstwaarschijnlijk naar Japan. Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, liet onlangs aan Bloomberg weten waarom Japan zo hoog op het lijstje staat.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.088,10 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€14.112,30 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.138,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.193,50 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.350,80 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...