Ripple (XRP) neemt vertrek uit de VS serieus, dit land wordt waarschijnlijk de nieuwe thuishaven

Begin oktober was op Crypto Insiders te lezen dat Ripple, het fintech-bedrijf achter de XRP (XRP) cryptocurrency, dreigt te vertrekken uit de Verenigde Staten. Onduidelijkheid betreft regelgeving zou hier de reden van zijn. De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, liet onlangs aan Bloomberg weten wat de meest waarschijnlijke nieuwe bestemming van zijn bedrijf zal zijn.

- Advertentie -

Cryptocurrencies en blockchain zijn relatief nieuwe begrippen. Veel landen zijn druk bezig om nieuwe wet- en regelgeving in te voeren om de nieuwe opkomende sector beter te kunnen reguleren. Dit gaat soms echter gepaard met een hoop onduidelijkheid. Zelfs in ons eigen land, Nederland, zien we dit. Een stokoude wet brengt de Nederlandse crypto-sector namelijk in gevaar.

In de VS ligt het nog een stuk ingewikkelder voor bedrijven. Daar is het namelijk voor Ripple niet duidelijk of zijn crypto nu als commodity, eigendom, effect of valuta wordt gezien. De meningen verschillen en dit is ook de reden waarom Ripple in een rechtszaak verwikkeld zit met investeerders die menen dat Ripple de effectenwetgeving schendt.

In een interview met Bloomberg laat Garlinghouse nu weten vooral te kijken naar Japan als nieuwe thuishaven. Ripple is al vrij actief in Japan door de samenwerking met SBI, een groot bedrijf in Japan. Daarnaast heeft Japan duidelijke wetgeving omtrent crypto. Garlinghouse zei:

“Japan is een van onze snelstgroeiende markten, deels omdat we belangrijke partners zoals SBI hebben. Ik heb met het SBI-team gesproken over het feit dat we naar het land kijken.”

Japan is overigens niet het enige land dat op het lijstje staat. Ripple kijkt ook naar het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten en Zwitserland. Het vertrek van Ripple uit de VS zou een aardige klap zijn voor de innovatieve sector in het land. Meerdere keren is Ripple geprezen als een van de waardervolste fintech-bedrijven van de VS.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.062,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.786,40 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.811,80 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.874,00 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.890,50 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) handel en cryptocurrency mining wellicht binnenkort legaal in Pakistan

0
Pakistan gaat wellicht binnenkort cryptocurrencies als bitcoin (BTC) alsmede crypto-mining legaliseren. Een wetsvoorstel hiervoor is al unaniem aangenomen in een van de vier provincies...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...