Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Ripple is het tweede waardevolste fintech-bedrijf van de VS

Ripple is een van de meest waardevolle fintech-startups van de Verenigde Staten. Forbes zette de grootste fintech-bedrijven in de VS op een rijtje en Ripple eindigde hoog op die ranglijst, namelijk de tweede plek!

Het fintech-bedrijf Ripple, dat financiële producten op basis van de XRP Ledger bouwt, wordt op dit moment gewaardeerd op $10 miljard. Hiermee laat het alleen de betalingsverwerker Stripe, dat een waarde van $35 miljard heeft, voor zich. Ripple zou een waarde van $10 miljard hebben kunnen bereiken door onder andere een half miljard aan XRP (XRP) te verkopen.

- Advertentie -

Daarnaast investeerde Ripple $50 miljoen in MoneyGram, een overboekingsdienstverlener die nu gebruik maakt van de XRP cryptocurrency voor een deel van zijn diensten. Verder schrijft Forbes over Ripple:

Vergemakkelijkt internationale betalingen, onder andere met een cryptocurrency gemaakt door de oprichters, XRP, voor 300 institutionele klanten, waaronder Standard Chartered en Santander.

Op plek drie is daarnaast nog een crypto-bedrijf te vinden; cryptocurrency-exchange Coinbase. De exchange wordt gewaardeerd op zo’n $8,1 miljard.

Eind 2019 wist Ripple ruim $200 miljoen aan investeringen op te halen. Toen reageerde Ripple CEO Brad Garlinghouse met te zeggen:

We bevinden ons in een sterke financiële positie om onze visie uit te voeren. Waar de groei van anderen in de blockchain-ruimte vertraagde of zelfs stilviel, hebben wij ons momentum en leiderschap in de industrie in 2019 juist versnelt,

Afgelopen jaar ontving Ripple echter wel een hoop kritiek op het feit dat het zoveel XRP verkocht. Ripple bezit een groot deel van de XRP-voorraad en verkoopt deze zo nu en dan. Ripple zelf stelt dat dit als doel heeft de adoptie van de altcoin te stimuleren. XRP-houders zijn er minder blij mee omdat het de XRP-koers onder druk zou zetten.

Ripple heeft de verkoop van XRP, mogelijk als reactie op de kritiek, grotendeels teruggedraaid. In het laatste kwartaal van 2019 nam de verkoop met 80% af. Het bedrijf verkocht toen ruim $13 miljoen aan XRP, wat het kwartaal daarvoor nog $66,2 miljoen was.

De adoptie van Ripple’s technologie lijkt ondertussen in volle vaart te zijn. Zo werd onlangs bekend dat de grootste bank van Egypte en de Bengalese bank Bank Asia de samenwerking zijn aangegaan met Ripple. Zij zijn sinds kort lid van RippleNet.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.371,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.263,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.329,46 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.331,98 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.342,34 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...