Kevin Schijven Kevin Schijven
20/01/2021 14:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/01/2021 14:23

Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt miljoenen XRP ondanks rechtszaak

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt miljoenen XRP ondanks rechtszaak

Foto: rafapress/Shutterstock

Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Mt. Gox, is weer begonnen met het dumpen van grote hoeveelheden XRP (XRP) op de markt.
McCaleb verkocht in de afgelopen 3 dagen maar liefst 28,6 miljoen XRP per dag, dus 85.8 miljoen XRP in totaal. Dat blijkt uit gegevens van XRP scan op 20 januari. Deze XRP zijn momenteel ongeveer $25 miljoen waard.
McCaleb vertrok in 2014 bij Ripple om Stellar op te richten. Als onderdeel van zijn vertrek ontvangt de voormalig CTO regelmatig een grote hoeveelheid XRP van Ripple. De enige voorwaarde is dat hij deze XRP niet in een keer op de markt mag dumpen, dus doet hij dit stapsgewijs.
Onlangs pauzeerde hij deze verkoop voor 25 dagen, en dat heeft hoogstwaarschijnlijk met de rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) te maken. Ripple wordt door de SEC aangeklaagd voor de illegale verkoop van $1,3 miljard aan securities, of effecten, met XRP.
Dat McCaleb zijn XRP verkoop weer hervat viel als eerste onderzoeker Leonidas Hadjiloizou op, die zegt:

“Jed had zijn verkoop in het verleden onderbroken om een goed doel waaraan hij XRP had geschonken, te laten verkopen. Dit keer stopte hij zijn verkoop echter direct na de rechtszaak. Er is geen manier om te weten waarom hij doorgaat. Hij had kunnen wachten op advies van zijn advocaten of om een miljoen andere redenen.”

McCaleb verkocht alleen al in 2020 meer dan een miljard XRP voor ongeveer $400 miljoen. Hij heeft momenteel nog meer dan 500 miljoen XRP in zijn ‘Tacostand’ wallet, en zal in de toekomst nog enkele miljarden XRP van Ripple ontvangen.
Onlangs werd Gary Gensler benoemd als de nieuwe SEC voorzitter. Dat geeft Ripple CEO Brad Garlinghouse hoop over de rechtszaak:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie