Kevin Schijven Kevin Schijven
04/03/2021 15:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/03/2021 15:38

Ripple (XRP) bazen verwerpen aanklacht, wat staat er in hun verdediging?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) bazen verwerpen aanklacht, wat staat er in hun verdediging

Foto: rafapress/Shutterstock

De advocaten van Ripple CEO Brad Garlinghouse alsmede van medeoprichter Chris Larsen hebben ieder een motie tot verwerping ingediend in de rechtszaak met de Securities and Exchange Commission (SEC) omtrent XRP (XRP).

Ripple wordt door de SEC beschuldigd van de illegale verkoop van effecten met XRP, Ripple ontkent dat XRP effecten zijn. Onlangs diende de SEC een aanvulling op de aanklacht in waarin Garlinghouse en Larsen beschuldigd worden van marktmanipulatie en het misleiden van investeerders.

Op 3 maart dienen advocaten van Garlinghouse een motie tot verwerping in. De advocaten van de CEO beweren dat de beschuldigingen van SEC buiten de jurisdictie van de toezichthouder vallen:

Volgens de brief verkocht Garlinghouse zijn XRP in het anoniem op een beurs. Er werd geen contract met Ripple investeerders hierover opgesteld en de verkoop zou daarom niet voldoen aan de zogeheten ‘Howey Test.’

Ook zou een groot deel van de XRP verkocht zijn via buitenlandse exchanges waar de SEC geen jurisdictie heeft. Volgens de advocaten zouden deze transacties daarom geen schending van effectenwet zijn. Tevens beweren de advocaten dat er geen correlatie is tussen het handelen van Ripple en de prijs van XRP.

De advocaten van Chris Larsen gaan voor een iets andere invalshoek. Zij beweren in hun motie dat de SEC überhaupt “verzuimt een claim te vermelden.” Volgens de motie zou de SEC niet aan kunnen tonen dat Larsen bewust of roekeloos het effectenrecht heeft geschonden. De advocaten zeggen dat de SEC op zijn minst moet bewijzen het “zo duidelijk” was dat XRP effecten zijn, dat Larsen er wel bewust van had moeten zijn.

Mocht de rechter uiteindelijk beslissen dat XRP een effect is dan kunnen de boetes voor Ripple en beide leidinggevenden zeer hoog oplopen. Eind vorige maand dienden de SEC en Ripple een gezamenlijk brief in bij de rechtbank waaruit bleek dat beide partijen niet van plan zijn om te schikken. De zogenaamde discovery period, of periode van bewijsvergaring, kan nog tot 16 augustus duren.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie