Timo Bult Timo Bult
13/05/2019 09:19 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2019 09:19

Ripple (XRP) en ethereum (ETH) zakken terug na testen resistance niveaus

icon-altcoins
Altcoin nieuws
ripple_XRP_en_ethereum_ETH_zakken_terug_na_testen_resistance_niveaus

Foto: rafapress/Shutterstock

Na de flinke prijsstijging van bitcoin (BTC) zagen we de meeste altcoins flink in waarde dalen. Dit was vooral het gevolg van traders die hun altcoin-posities sloten om mee te kunnen profiteren van deze prijsrally. Nu bitcoin weer iets naar beneden corrigeert zien we de altcoins weer belangrijke resistance niveaus breken. In dit artikel kijken we kort naar de koersen van ripple (XRP) en ethereum (ETH).

Railgun crypto stijgt 200% in waarde na steun van Ethereum oprichter
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ripple (XRP)

Op het moment van schrijven is ripple (XRP) $0,3163 waard volgens CoinMarketCap na 1,5% in waarde te zijn gedaald. Toch wist ripple knap boven een aantal belangrijke resistance niveaus uit te breken.
Ripple handelde de afgelopen week meerdere dagen vlak onder de resistance op $0,3000. Op zaterdag wist de altcoin echter uit te breken, waarna het zowel de $0,3000 en de $0,3070 wist te doorbreken.
Na de uitbraak steeg ripple door naar de $0,3355 waar het weerstand vond. Sindsdien is de koers iets teruggezakt, echter blijft de koers boven de resistance niveaus op $0,3000 en $0,3070 handelen. Daarnaast lijkt XRP op dit moment opnieuw uit te breken.
Op de 30 minuten grafiek vormde de koers de afgelopen dagen namelijk een contracting triangle, in het Nederlands een kleiner wordende driehoek. Met steeds kleiner wordende prijsswings was het aannemelijk dat deze uitbraak zou gebeuren.  
Op dit moment liggen de belangrijkste resistances op $0,3380 en $0,3400. Bij een correctie naar beneden moeten traders de supports op $0,3070 in de gaten houden. Dankzij de uitbraak is het echter mogelijk dat de koers verdere stijgingen zal gaan zien.

Advertentie

Ethereum (ETH)

Ook ethereum (ETH) handelde het grootste deel van de week horizontaal. De koers bleef daarmee in de buurt van de $170 en wist gedurende de goede prestaties van bitcoin niet boven dit niveau uit te breken.
Op het moment van schrijven is ethereum (ETH) $188 waard volgens CoinMarketCap, na 3,9% te zijn gedaald in de afgelopen 24 uur. ETH zakte de afgelopen 24 uur vooral terug nadat het niet door de volgende resistance heen wist te breken.
Die resistance ligt op $200. Ethereum testte dit prijsniveau gisteren tot tweemaal toe, echter lukte het de bulls niet om de koers er doorheen te stuwen. Na de tweede keer zakte de koers terug naar ongeveer $185, waar het support vond.
Voor nu liggen de eerstvolgende resistances voor ethereum op $195 en daarboven de $200. Op dit moment handelt ethereum nog dicht bij de support op $185 echter lijkt er een stijgende lijn in te zitten. Het is dus mogelijk dat ethereum de komende dagen weer op zoek zal gaan naar de bovengenoemde resistances, zeker als bitcoin blijft consolideren of verder terug zakt.
Heb je vanmorgen de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te bekijken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie