Timo Bult Timo Bult
17/04/2021 14:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/04/2021 14:36

Ripple (XRP) gaat samenwerken met Australisch overboekingsbedrijf, uitbreiding zet door

Nieuws
Ripple (XRP) gaat samenwerken met Australisch overboekingsbedrijf, uitbreiding zet door

Foto: rafapress/Shutterstock

Het Australische overboekingsbedrijf Novatti Group gaat Ripple’s (XRP) On-Demand Liquidity (ODL) product gebruiken voor overboekingen. Dat kondigde Ripple recentelijk aan in een blogartikel. De samenwerking is een teken dat Ripple, ondanks de grote rechtszaak in de Verenigde Staten, niet stilzit.

De samenwerking zal zich in eerste instantie vooral richten op overboekingen tussen Australië en de Filippijnen. De Filippijnen zijn een interessante afzetmarkt voor overboekingsbedrijven. Ripple legt uit waarom:

“De Filippijnen zijn het op twee na grootste land op het gebied van overmakingen in Azië, na India en China, met Filippino’s in het buitenland die in 2020 $33,19 miljard USD naar huis hebben gestuurd, ondanks de pandemie. Maar de tijd en kosten die nodig zijn om geld over te maken naar het Zuidoost-Aziatische land, verminderen de impact van deze fondsen, die vaak de belangrijkste bron van besteedbaar inkomen zijn voor Filipijnse gezinnen.”

Novatti zal per maand enkele duizenden transacties uitvoeren op het netwerk van Ripple. Dit zal in de loop van tijd echter snel opgeschaald worden. Uiteindelijk is de bedoeling dat Novatti ook andere landen in Zuidoost Azië gaat bedienen.

Ripple lijkt groot in te zetten op de Aziatische markt. In maart maakte het bedrijf nog bekend een aandeel van 40% heeft gekocht in een grote Aziatische betalingsverwerker, Tranglo genaamd.

Ondertussen gaat de rechtszaak die de toekomst van Ripple in de VS in grote lijnen bepaalt, gewoon door. Terwijl de afgelopen tijd wat positieve ontwikkelingen zagen, steeg de XRP prijs hard in waarde. Maar juichen XRP handelaren niet een beetje vroeg?

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie