Timo Bult Timo Bult
26/06/2019 09:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/06/2019 09:50

Ripple (XRP) koers in symmetrische driehoek na bereiken van $0,5175

icon-altcoins
Altcoin nieuws
ripple_XRP_koers_in_symmetrische_driehoek_na_bereiken_van_0.5175_dollar

Foto: rafapress/Shutterstock

Nu bitcoin (BTC) als een raket naar boven schiet, kijken velen naar de altcoins. BTC noteert op dit moment een stijging van 10,31%, terwijl de meest altcoins rond een procent wisten te stijgen. Ripple (XRP) wist de afgelopen dagen ook flink te stijgen maar is nu weer iets teruggezakt, maar eventuele nieuwe stijgingen zijn op basis van recente koersbewegingen niet uitgesloten.
Op het moment van schrijven is de waarde van ripple (XRP) $0,4789 op CoinMarketCap na 2,16% in waarde te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. Een aantal dagen geleden stond de altcoin echter een flink stuk hoger.
De bulls wisten XRP namelijk naar de $0,5175 te duwen, een nieuwe yearly high. Echter bleek deze stijging niet duurzaam, met een diepe duik tot gevolg. Sindsdien zit XRP in een lichte neerwaartse trend verwikkeld.
Tijdens deze duikvlucht vond XRP aanvankelijk nog support op $0,4670, maar uiteindelijk hield deze support het niet. De koers zakte verder terug tot aan $0,4618. Vanaf dat punt begon de koers weer aan een lichte stijging.
Op basis van de koersbewegingen van de afgelopen vier dagen is te zien dat XRP nu een symmetrisch driehoekspatroon vormt. Dit houdt in dat de highs van de koers steeds lager worden, maar de lows juist hoger. Dit leidt uiteindelijk tot twee trendlijnen die naar elkaar toe trekken.
De verwachting is dat de trend die de koers over de langere termijn toonde, opwaarts, voortgezet wordt. Symmetrische driehoekspatronen signaleren namelijk gebruikelijk de voortzetting van de huidige trend.
Op dit moment ligt de support-lijn van het patroon op $0,4610 en de weerstandslijn ligt op ongeveer $0,4770. De koers is as we speak deze lijn aan het testen. De komende uren zullen dus uit gaan wijzen of de koers vanaf hier weer gaat dalen, of daadwerkelijk uitbreekt.
Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie