Roy van Krieken Roy van Krieken
20/05/2021 10:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2021 10:06

Ripple (XRP) krijgt klap in rechtszaak, rechter wijst motie af

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) krijgt klap in rechtszaak, rechter wijst motie af

Foto: rafapress/Shutterstock

Eerder deze week kwam al naar buiten dat de “motie tot interventie” van Ripple (XRP) bezitters in slechte aarde viel bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Advocaat John Deaton had bij de rechtbank een motie ingediend die ervoor zou zorgen dat hij in de rechtszaak zou kunnen optreden namens Ripple bezitters om zo de belangen van deze partij te behartigen. De rechtbank wees deze motie dus af.

Vandaag is bekend geworden dat door deze rechtbank een belangrijke motie vanuit het kamp van Ripple is afgewezen. Deze motie had als doel de SEC te verbieden om Memoranda of Undestanding (MoA) te sturen naar buitenlandse entiteiten om informatie over de zaak te vergaren. Ripple doet veel zaken in het buitenland en om die reden wil de SEC informatie vergaren uit deze activiteiten van Ripple. Rechter Sarah Netburn heeft deze motie afgewezen en geeft hier een aantal redenen voor.

Volgens Ripple zou deze manier van informatie vergaren door de SEC een manier van intimidatie zijn. Dit om er voor te zorgen dat buitenlandse bedrijven dusdanig geïntimideerd werden dat zij niet langer met Ripple zouden willen samenwerken. De rechter is het hier niet mee eens. Zij stelt dat er geen enkele reden is om te geloven dat de Amerikaans SEC zou handelen “in bad faith”. Rechter Netburn zag daarom geen reden om toe te geven aan de wens van Ripple om een andere procedure voor het vergaren van informatie uit het buitenland te hanteren.

Waar eerder Ripple nog overwinningen boekte op het gebied van informatievergaring door de SEC lijkt dit op de eerste grote nederlaag op dat gebied. De zaak tussen de Amerikaanse SEC en Ripple zal voorlopig nog niet gedaan zijn.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie