Kevin Schijven Kevin Schijven
19/02/2021 19:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/02/2021 19:55

Ripple (XRP) speelt "woordspelletjes" in rechtszaak volgens groot Brits investeringsbedrijf

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) speelt woordspelletjes in rechtszaak volgens groot Brits investeringsbedrijf

Foto: rafapress/Shutterstock

Advocaten van Tetragon Financial Group, een groot Brits investeringsbedrijf, beschuldigen Ripple van het spelen van “woordspelletjes” omtrent de overeenkomst tussen de twee partijen. Dat meldt Law360 op 17 februari:


Ripple werd eind vorig jaar aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC beschuldigt Ripple van de illegale verkoop van $1,3 miljard aan securities, oftewel effecten, met de XRP cryptocurrency.
Vervolgens klaagde ook Tetragon Ripple aan. De investeringsmaatschappij, die $2,3 miljard aan activa beheert, eist dat alle financiële transacties van Ripple worden opgeschort tot de aandelen, ter waarde $175 miljoen, teruggekocht zijn van Tetragon. De twee hadden in 2019 een overeenkomst afgesloten dat Ripple deze aandelen zou terugkopen als XRP als effect wordt bestempeld.
Advocaten van Tetragon zeggen nu dat Ripple een misleidende weergave geeft van de overeenkomst die Ripple verplicht de aandelen terug te kopen. Ripple zei nog begin dit jaar dat Tetragon geen poot heeft om op te staan omdat de rechtszaak tussen SEC en Ripple nog loopt, en er dus nog geen beslissing is genomen over de status van XRP.
Onlangs diende de SEC en Ripple een gezamenlijke brief in bij de rechtbank waaruit blijkt dat de twee partijen vooralsnog niet van plan zijn om een schikking te treffen. Een eerste hoorzitting in de rechtszaak staat gepland op 22 februari, maar de zogeheten discovery period, of periode van bewijsvergaring, kan nog tot 16 augustus duren.
Sinds de aanklacht van de SEC hebben veel (Amerikaanse) cryptocurrency-exchanges de handel in XRP opgeschort of de cryptocurrency compleet verwijderd van hun handelsplatform. Gisteren kwam daar het Amerikaanse PayBito bij.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie