Roy van Krieken Roy van Krieken
20/10/2023 20:32 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/10/2023 15:50

SEC wint in rechtszaak: Crypto project sluit de deuren

icon-altcoins
Altcoin nieuws
LBRY-SEC-rechtszaak-sluit-deuren

Foto: Shutterstock/Unique Vision

Crypto project LBRY heeft aangekondigd dat het zijn activiteiten zal stopzetten vanwege overweldigende schulden. In een emotionele afscheidsboodschap gaf het team aan dat het geconfronteerd wordt met meerdere miljoenen dollars aan schulden en dat het helaas onmogelijk is geworden voor het bedrijf om het hoofd boven water te houden.

‘Dogecoin is niet dood, investeerders nemen weer risico’: crypto-analist
'Dogecoin is niet dood, investeerders nemen weer risico': crypto-analist

Einde van het pad voor LBRY

In een verklaring op Odysee, wat een video-platform is van het project zelf, die ook werd gedeeld op X, legde het LBRY-team uit dat de schulden die verschuldigd zijn aan de SEC, hun juridisch team en een particuliere schuldeiser te groot zijn geworden om te overwinnen. Ze zeiden:

 “LBRY Inc. moet eindigen. Er is geen ontkomen aan. Het heeft een oordeel verloren van de federale overheid, heeft meerdere miljoenen dollars aan schulden en heeft beloofd te sluiten. […] Dank aan iedereen die samen met ons heeft gevochten tegen online vrijheid”

In juli kondigde LBRY oorspronkelijk aan dat het zou stoppen na een definitief vonnis ten gunste van de SEC op 11 juli. In eerste instantie eiste de SEC dat LBRY maar liefst $22 miljoen zou betalen aan de SEC, maar uiteindelijk werd dit bedrag verlaagd naar ‘slechts’ $110.000. Ook dit bedrag bleek uiteindelijk dus te veel voor het gehavende crypto project om het hoofd boven water te houden.

De rechtszaak waarin LBRY verwikkeld geraakt was leek op het eerste gezicht erg veel op de zaak tussen de SEC en Ripple (XRP). Ook LBRY werd namelijk ervan beschuldigd om tokens als effecten te verkopen zonder daarvoor de benodige licenties in handen te hebben. Uiteraard weten we ondertussen dat de Ripple-rechtszaak een positiever einde kende.

Advertentie

Reacties uit de crypto gemeenschap

Ondanks de tegenslagen en het verdrietige nieuws, zijn er ook lichtpuntjes. Jeremy Kauffman, de inmiddels voormalige CEO van LBRY, sprak in een bericht op X zijn dankbaarheid uit voor de jaren in de crypto sector. Hij zei:

 “Het was geen gelukkig einde, maar het was een gelukkige reis,” 

De aankondiging werd gevolgd door talrijke steunbetuigingen vanuit de crypto gemeenschap. Verschillende gebruikers uitten hun waardering en dankbaarheid voor LBRY’s inzet voor de hele crypto industrie.

Ondanks de sluiting van LBRY Inc., blijft de LBRY blockchain actief. Aangezien het een open-source en gedecentraliseerde blockchain is, zal het blijven functioneren zolang er blocks worden gemined. Bovendien heeft Odysee gedurende de eerste vier maanden van 2023, 5,3 miljoen unieke gebruikers per maand gehaald. Dit maakt het tot het meest gebruikte gedecentraliseerde sociale media platform op de markt, volgens gegevens van CoinGecko. Ook Odysee zal dus gewoon blijven bestaan.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie