Roy van Krieken Roy van Krieken
29/05/2022 19:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/05/2022 19:15

Slechts 7 crypto-wallets mogelijk achter de ondergang van LUNA en UST

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Slechts 7 crypto-wallets mogelijk achter de ondergang van LUNA en UST

Foto: Hasbi Sahin / Shutterstock.com

Een vooraanstaand crypto data-analyse bedrijf, Nansen, heeft onlangs een bijzonder rapport naar buiten gebracht. In het rapport wordt namelijk gesteld dat de ondergang van de TerraUSD (UST) stablecoin mogelijk te herleiden is tot een handvol crypto wallets. Deze wallets namen reusachtige hoeveelheden UST op aan de vooravond van een van de donkerste hoofdstukken in de geschiedenis van de crypto industrie.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Nansen rapport UST

Nansen is zeven crypto wallets op het spoor gekomen die op 7 mei, dus vlak voor de ondergang van zowel UST als Terra (LUNA), grote hoeveelheden UST opnamen via het Curve platform.

“Zeven ‘initiërende’ wallets verwisselden al in de nacht van 7 mei aanzienlijke hoeveelheden UST tegen andere stablecoins op Curve. Deze zeven wallets hadden op 7 mei en daarvoor (al in april) aanzienlijke hoeveelheden UST uit het Anchor-protocol gehaald en overbrugden UST naar de Ethereum-blockchain via Wormhole.”

Nansen stelt zelfs dat de mensen achter deze crypto wallets kwaad in de zin hadden. Het rapport beargumenteert dat zij mogelijk op zoek waren naar kwetsbaarheden wat betreft de prijs tussen decentrale en gecentraliseerde crypto exchanges zoals Bitvavo. Dit zou ertoe hebben kunnen leiden dat UST de koppeling, ofwel peg, met de Amerikaanse dollar verloor. 

“Van deze zeven wallets waren er zes die in contact stonden met gecentraliseerde beurzen om meer UST te versturen (zogenaamd om te verkopen) of, voor een subset van deze wallets, om USD Coin (USDC) te versturen die geswapt was uit de liquiditeits pools van Curve.”

Opzet in het spel?

Toen de koppeling tussen UST en de Amerikaanse dollar door broken was, zijn de wallets hard aan het werk geweest om optimaal te kunnen profiteren van het prijsverschil van UST op verschillende exchanges. Omdat het hier om een groep actoren gaat, verwerpt Nansen ook de theorie dat er door een enkele ‘hacker’ een succesvolle aanval werd uitgevoerd op UST.

Het rapport van Nansen is niet mals. Het geeft substantie aan de geruchten dat er wellicht opzet in het spel zat bij de ondergang van het Terra netwerk. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie