Wessel Kersting Wessel Kersting
15/02/2022 11:58 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 11:19

SOL koers-analyse: Koers stijgt, wat kunnen we nog verwachten?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
SOL koers-analyse: Koers stijgt, wat kunnen we nog verwachten?

Foto: Creativa Images/Shutterstock

De markt lijkt weer wat op te veren in vergelijking met gisteren. Dit is ook te zien aan het aantal coins dat groene cijfers vertoont. Een daarvan is Solana (SOL). Deze cryptocurrency wist over de afgelopen 24 uur met ongeveer 10% te stijgen. Over de afgelopen zeven dagen ging het alleen iets minder voorspoedig, in deze periode daalde de koers namelijk met ongeveer 13%. Solana staat op het moment van schrijven op de 8e plaats op basis van marktwaarde.

Dit is een gratis premium artikel; bevalt dit artikel? Onze redactie publiceert dagelijks twee á drie premium koers-analyses zoals deze van verschillende mid marketcap cryptocurrencies. Wil je volledig op de hoogte blijven van kansen in de cryptomarkt? Meld je dan gratis aan.

Nederlandse crypto-analist deelt twee altcoins die kunnen ‘vliegen’
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Wat is Solana?

Solana is opgericht om de problemen rondom schaalbaarheid van decentrale netwerken op te lossen. Solana wilt dus het aantal transacties dat een netwerk per seconde kan verwerken opschroeven. Het is immers zo dat als cryptocurrencies daadwerkelijk als betaalmiddel gebruikt zullen worden dat het van belang is dat de transacties direct verwerkt worden. Solana is tevens een platform voor smart contracts en om andere projecten op te kunnen bouwen. Voor Solana werd Ethereum (ETH) gezien als marktleider in die sector, maar Solana begint steeds belangrijker te worden.

Advertentie

Waarom stijgt SOL in waarde?

Een mogelijke reden van de stijging zou dit bericht kunnen zijn. Hierin wordt duidelijk gemaakt dat er op het moment een evenement net afgelopen is van Solana. Dit evenement was het Hacker House evenement. Op dit evenement worden verschillende presentaties gegeven over bijvoorbeeld decentralized finance (DeFi), non-fungible tokens (NFT’s) en hoe een ontwikkelaar kan beginnen met bouwen op Solana. Ontwikkelaars kunnen hier ook verdere connecties opdoen en gelijkgestemden ontmoeten. 

Dit evenement is een mooie ontwikkeling voor Solana aangezien deze evenementen ervoor zorgen dat nieuwe mensen leren hoe ze om kunnen gaan met het Solana platform. Op deze manier zorgen ze er dus voor dat er voor ontwikkelaars Solana gaan gebruiken en mogelijk sterke applicaties ontwikkelen. Zoals in het bericht wordt gezet dat hierboven gelinkt staat is er in deze versie van het Hacker House evenement veel interessants gebouwd. 

Technische analyse

Helaas lijkt het er echter vooralsnog op dat SOL in een neerwaarts trendkanaal zit. Hoewel we soms leuke stijgingen zien die ondersteund worden door interessant crypto nieuws hebben de bears nog de boventoon. Pas bij een overtuigende uitbraak over de weerstandslijn zouden we weer omhoog kunnen kijken. Het lijkt erop dat de koers zich wel naar boven aan het bewegen is. Dit zou echter ook slechts een retest kunnen zijn van de bovenkant van het kanaal.

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

De cryptocurrency markt ontwikkelt zich momenteel razendsnel en is continu in beweging. Om deze reden communiceren onze analisten gedurende de dag meerdere updates en analyses in ons Discord kanaal voor leden. Klik hier om te leren hoe je je voor dit kanaal kunt aanmelden en wat je van ons kunt verwachten.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie