Roy van Krieken Roy van Krieken
02/03/2024 13:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/03/2024 11:37

Solana beleeft spectaculaire week, maar het feest lijkt nog niet voorbij

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana handelsvolume schiet door het dak door memecoin hype

Foto: JOCA_PH/Shutterstock

Solana (SOL) heeft een stijging van 34,5% in slechts één week genoteerd, waarmee het zijn hoogste punt in maar liefst 23 maanden bereikte. Deze stijging roept de vraag op: wat drijft deze opwaartse trend en kan Solana dit momentum behouden?

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De kracht achter Solana’s opkomst

Een diepe duik in de recente prestaties van Solana onthult enkele interessante inzichten. Terwijl andere grote cryptomunten zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) natuurlijk ook hun eigen successen boekten, met respectievelijk stijgingen van 21,5% en 15,5% in dezelfde periode, is de plotselinge stijging van SOL bijzonder opvallend.

Deze toename viel samen met een significante vraag naar bepaalde Solana SPL memecoins, zoals Bonk en DogWifHat (WIF), die respectievelijk met 110% en 250% stegen. Door de populariteit en hype rond dergelijke memecoins op het Solana netwerk, krijgt ook het Solana netwerk zelf een mooie impuls. En dat zien we vrij letterlijk meteen terug in de koers van SOL.

Advertentie

Solana netwerkdata ondersteunt groei

Verder kijken dan de prijsstijging, de Solana netwerkmetrics bieden een solide basis voor de recente successen. De total value locked (TVL), ofwel de totale waarde vastgezet, in Solana’s smart contracts heeft het hoogste niveau bereikt sinds november 2022, met een stijging van 30% sinds het begin van 2024, dat blijkt uit data van DefiLlama.. Dit overtreft de groei van andere platforms zoals Ethereum en BNB Chain, wat wijst op een toenemende activiteit en vraag naar Solana-gebaseerde decentralized applications (DApps).

Bovendien toont de sterke prestatie van DApps op het Solana netwerk aan dat het platform substantiële volumes en een grote gebruikersbasis kan beheren. Dit succes is deels te danken aan de veerkracht van Solana tegenover netwerkuitdagingen die andere blockchains hebben ervaren, zoals de recente problemen met de Avalanche network.

Terwijl Solana (SOL) een indrukwekkende week achter de rug heeft, met een nieuw hoogtepunt en een duidelijke stijging in netwerkactiviteit, blijft de vraag of dit momentum kan worden volgehouden. De groei in TVL en het succes van DApps op het platform suggereren een gezonde vraag en een sterk ecosysteem. Echter, zoals met elke cryptomunt, zijn er externe factoren en marktdynamieken die de toekomstige prestaties kunnen beïnvloeden. Het is nog geen gewonnen zaak, maar het ziet er goed uit voor de toekomst van Solana.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie