Roy van Krieken Roy van Krieken
02/03/2024 13:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/03/2024 11:37

Solana beleeft spectaculaire week, maar het feest lijkt nog niet voorbij

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana handelsvolume schiet door het dak door memecoin hype

Foto: JOCA_PH/Shutterstock

Solana (SOL) heeft een stijging van 34,5% in slechts één week genoteerd, waarmee het zijn hoogste punt in maar liefst 23 maanden bereikte. Deze stijging roept de vraag op: wat drijft deze opwaartse trend en kan Solana dit momentum behouden?

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

De kracht achter Solana’s opkomst

Een diepe duik in de recente prestaties van Solana onthult enkele interessante inzichten. Terwijl andere grote cryptomunten zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) natuurlijk ook hun eigen successen boekten, met respectievelijk stijgingen van 21,5% en 15,5% in dezelfde periode, is de plotselinge stijging van SOL bijzonder opvallend.

Deze toename viel samen met een significante vraag naar bepaalde Solana SPL memecoins, zoals Bonk en DogWifHat (WIF), die respectievelijk met 110% en 250% stegen. Door de populariteit en hype rond dergelijke memecoins op het Solana netwerk, krijgt ook het Solana netwerk zelf een mooie impuls. En dat zien we vrij letterlijk meteen terug in de koers van SOL.

Advertentie

Solana netwerkdata ondersteunt groei

Verder kijken dan de prijsstijging, de Solana netwerkmetrics bieden een solide basis voor de recente successen. De total value locked (TVL), ofwel de totale waarde vastgezet, in Solana’s smart contracts heeft het hoogste niveau bereikt sinds november 2022, met een stijging van 30% sinds het begin van 2024, dat blijkt uit data van DefiLlama.. Dit overtreft de groei van andere platforms zoals Ethereum en BNB Chain, wat wijst op een toenemende activiteit en vraag naar Solana-gebaseerde decentralized applications (DApps).

Bovendien toont de sterke prestatie van DApps op het Solana netwerk aan dat het platform substantiële volumes en een grote gebruikersbasis kan beheren. Dit succes is deels te danken aan de veerkracht van Solana tegenover netwerkuitdagingen die andere blockchains hebben ervaren, zoals de recente problemen met de Avalanche network.

Terwijl Solana (SOL) een indrukwekkende week achter de rug heeft, met een nieuw hoogtepunt en een duidelijke stijging in netwerkactiviteit, blijft de vraag of dit momentum kan worden volgehouden. De groei in TVL en het succes van DApps op het platform suggereren een gezonde vraag en een sterk ecosysteem. Echter, zoals met elke cryptomunt, zijn er externe factoren en marktdynamieken die de toekomstige prestaties kunnen beïnvloeden. Het is nog geen gewonnen zaak, maar het ziet er goed uit voor de toekomst van Solana.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie