Simon Bosch Simon Bosch
04/12/2023 21:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/12/2023 18:14

Solana oprichter wil de strijd aan gaan met Ethereum

Solana-SOL Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Solana (SOL) aanstaande correctie: nieuwe kans in groene koopzone

Foto: sdx15/Shutterstock

Er zijn maar weinig cryptocurrencies die zo’n goed jaar hebben gehad als Solana (SOL). Deze blockchain werd eind vorig jaar nog dood verklaard na de instorting van FTX, maar de blockchain is hard in omvang gegroeid. Toch roept Solana-medeoprichter Anatoly Yakovenko op tot vrede met Ethereum (ETH) en diens achterban.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Solana topman: geen toekomst zonder Ethereum

De achterban van Solana noemt het netwerk volgens Yakovenko een ‘Ethereum-killer’, omdat het technisch superieur zou zijn. In een bericht op sociale mediaplatform X noemt hij deze insteek belachelijk. De twee netwerken hebben volgens de topman overlappende functies, en zullen inderdaad met elkaar concurreren, maar dat hoeft volgens hem geen probleem te zijn.

Hij ziet het niet gebeuren dat Solana floreert terwijl Ethereum ermee stopt. Ironisch genoeg speculeert de markt al over de komst van een ‘Solana-killer’, volgens een reaguurder op het oorspronkelijke bericht. Yakovenko lijkt ook dit niet zoveel te schelen.

Andere SOL-liefhebbers benadrukken dat een toekomst met meerdere blockchains inderdaad juist positief is voor de crypto-industrie, omdat gezonde concurrentie voor betere technologieën zorgt.

Advertentie

Solana is sterk, maar het netwerk niet zo

Welke van deze scenario’s de toekomst zal worden zullen we moeten afwachten. In ieder geval was 2023 een erg voorspoedig jaar voor de coin. De koers van SOL is sinds eind vorig jaar met ongeveer 500% gestegen. Bijna 300% van de winst kwam sinds september. Ook is de markt voor de token weer redelijk hersteld na de problemen bij cryptobeurs FTX, die veel geïnvesteerd had in SOL en in het ecosysteem.

Verder lijkt het met de blockchain zelf ook wel goed te gaan. Vorig jaar en begin dit jaar kampte het nog met grote storingen waardoor het netwerk zelfs tijdelijk stilgelegd moest worden, maar verder bleef het dit jaar rustig wat uitval betreft.

Tegelijkertijd zijn de gevolgen van de problemen met het netwerk en met FTX en nog steeds te merken. Het aantal gebruikers van Solana stond afgelopen september op het laagste punt in meer dan twee jaar tijd.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie