Simon Bosch Simon Bosch
25/12/2023 18:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/12/2023 17:13

Solana wordt de thuisbasis van nog een grote stablecoin

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana (SOL) aanstaande correctie: nieuwe kans in groene koopzone

Foto: sdx15/Shutterstock

Solana is enorm populair in 2023, en niet alleen als investering in de coin. Ook bedrijven breiden maar wat graag uit naar deze blockchain. Eerder deze maand maakte stablecoin-uitgever Circle een uitbreiding naar Solana bekend. Nu is het de beurt aan concurrent Paxos.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

USDP-stablecoin binnenkort op Solana

In een persbericht onthult Paxos dat het binnenkort de USDP-stablecoin op Solana (SOL) uit zal geven. Het cryptobedrijf prijst Solana om zijn lage transactiekosten en de hoge transactiesnelheid. Daardoor ziet Paxos Solana als een uitstekend netwerk voor stablecoins en betalingen met deze tokens. Paxos’ strategiedirecteur Walter Hessert verklaarde:

De uitbreiding van ons stablecoinplatform naar Solana is een belangrijke stap om stablecoins gemeengoed te maken voor consumenten. Paxos is marktleider op het gebied van toezicht, reserve management en het uitgeven van stablecoins. Door USDP op Solana te zetten maken we het makkelijker voor iedereen om de meest betrouwbare stablecoins te gebruiken.

Het betreft de eerste uitbreiding van Paxos naar een nieuwe blockchain, voorheen werd USDP namelijk uitsluitend uitgegeven op Ethereum (ETH). Naar verwachting zal de uitgifte op Solana beginnen op 17 januari 2024.

Advertentie

Paxos en Solana doen het goed

Solana is weliswaar pas het tweede netwerk waar USDP op zal worden uitgegeven, maar Paxos is geen vreemde in stablecoinland. Het is samen met Binance ook de uitgever van BUSD, alhoewel de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) er begin dit jaar voor heeft gezorgd dat deze token niet meer uitgegeven mag worden.

Gelukkig heeft Paxos zijn positie in de markt later in 2023 weer verstevigd met de samenwerking met PayPal voor PayPal USD (PYUSD). Helaas loopt dit project nog niet zo’n storm, de marktwaarde van PYUSD is op het moment van schrijven nog maar 130 miljoen dollar.

Met Solana gaat het ook vrij goed. Sinds september is SOL al met ongeveer 550% gestegen. Onder andere de samenwerking met shopify was voorspeodig voor het Solana-netwerk. Vorige week oversteeg de token bovendien de marktwaarde van zowel XRP als BNB.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie