Kevin Schijven Kevin Schijven
23/08/2021 18:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/08/2021 18:00

Star Atlas, een ambitieuze online game op Solana, houdt deze week IEO op FTX; zo doe je mee!

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Star Atlast FTX IEO

Cryptocurrency exchange FTX gaat deze week een zogenaamde initial exchange offering (IEO) houden voor een nieuw cryptocurrency project: ‘Star Atlas.’ Lees snel verder om erachter te komen wat dit project precies is en hoe je met de voorverkoop mee kunt doen.

Man kocht 73 verschillende crypto’s, nu al op 160% winst
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Wat is Star Atlas?

Star Atlas is een online computerspel gebaseerd op blockchain-technologie dat draait op Solana (SOL). Star Atlas bestempelt zichzelf als een heuse “virtual gaming metaverse” dat afspeelt in het jaar 2620. In deze verre toekomst kunnen spelers voor drie grote facties strijden om territoria, grondstoffen en politieke overheersing. Spelers hebben directe invloed op de toekomst van de metaverse en kunnen “echt inkomen verdienen voor hun bijdragen.”

Het spel gaat gebruik maken van “Unreal Engine 5 Nanite” technologie om hoogstaande beelden te creëren. Het ruimtespel draait op de blockchain van Solana om gebruik te maken van de enorme transactiesnelheid die het netwerk aankan. Star Atlas maakt daarnaast ook gebruik van non-fungible tokens (NFT) om een economie te creëren met echte waarde en eigendom.

Voor meer informatie over het project, kun je hier de website vinden en hier de white paper lezen.

Advertentie

De IEO op FTX

Voordat het project lanceert gaat Star Atlas eerst een IEO houden. Een IEO is net als een initial coin offering (ICO) een soort voorverkoop van tokens om een project te financieren, maar speelt dan geheel op een crypto-beurs af. Klik hier om meer te lezen over wat IEO’s precies zijn.

Om mee te doen met de Star Atlas IEO op FTX, moet je eerst een account op FTX aanmaken en het know-your-customer (KYC) proces minstens tot en met level 2 doorlopen. Daarnaast moet je minstens 150 FTX tokens (FTT) staken, oftewel vastzetten. Dat moet nog voor woensdag 25 augustus 15:00 uur  gebeuren, anders kun je niet mee doen.

Voor de IEO geldt een minimum bod van $400 en een maximum bod van $500 plus 5 FTT’s. Als je minstens 150 FTT tokens hebt vastgezet, kom je in aanmerking voor 1 ticket. Voor 2 tickets moet je minimaal 1.000 FTT vastzetten, voor 3 tickets 10.000 FTT, voor 4 tickets 50.000 FTT, voor 5 tickets 250.000 FTT en een miljoen FTT voor 6 tickets.

Er worden in totaal 2.000 tickets verloot en elk ticket staat voor 180.000 ATLAS tokens en 1.800 POLIS tokens. In totaal worden dus 360.000.000 ATLAS tokens en 3.600.000 POLIS verkocht. De tickets worden verloot onder de hoogste bieders, maar mochten er meer dan 2.000 tickets zijn die het maximale bieden, dan worden deze willekeurig verloot. Daar komt bij dat er geen garantie is dat je mee mag doen, dat geldt dubbel voor mensen die zich pas na 18 augustus geregistreerd hebben op FTX.

De IEO zal op 26 augustus 15:00 uur (Nederlandse tijd) van start gaan en een uur duren. Verdere details over de Star Atlas IEO kun je hier en hier vinden. Mocht je niet mee kunnen doen aan de IEO, dan is wellicht de aanstaande initial DEX offering (IDO) op Raydium en Apollo-X nog een optie. Verdere informatie hoe je aan deze IDO’s mee kunt doen vind je hier en hier.

https://twitter.com/staratlas/status/1429233575212290048

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie