Floris Florussen Floris Florussen
25/06/2024 17:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/06/2024 14:21

Telegram’s Toncoin netwerk wordt overspoeld met crypto-oplichters

Toncoin-TON
icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: rafapress/Shutterstock

De beveiligingsfirma SlowMist heeft gewaarschuwd voor een golf van phishing-aanvallen gericht op de gebruikers van The Open Network (TON). De kwetsbaarheden in het TON-ecosysteem zijn gerelateerd aan de gemakkelijke toegang van oplichters tot Telegram groepen, waar ze phishing links plaatsen. De aanvallen hebben al tot gestolen fondsen en gehackte accounts geleid.

Recent introduceerde het Open Network nog USDT-betalingen via Telegram, behaalde een indrukwekkende mijlpaal, lanceerde de sterk stijgende Notcoin (NOT) en startte een samenwerking met een reisboekingsbedrijf.

Ronaldinho & Messi promoten Solana memecoin – Koers explodeert
Ronaldinho & Messi promoten Solana memecoin – Koers explodeert

Details van de crypto-aanvallen

Cybercriminelen richten zich op gebruikers van het TON netwerk door middel van phishingaanvallen. Phishing aanvallen maken gebruik van vervalste websites en kwaadaardige links om gebruikers hun inloggegevens en privé-informatie te ontfutselen.

Eenmaal verkregen, gebruiken de aanvallers deze informatie om toegang te krijgen tot de crypto wallets van de slachtoffers, waarbij aanzienlijke hoeveelheden cryptocurrency worden gestolen. Phishing is een van de meest voorkomende vormen van cybercriminaliteit in de crypto wereld, en het succes ervan hangt vaak af van de onoplettendheid van de gebruiker.

Impact op de TON-Gemeenschap

De phishing-aanvallen hebben een vervelende impact op de TON-gemeenschap. Er zijn meerdere meldingen gemaakt van gestolen fondsen en gehackte accounts. Het verlies van fondsen heeft niet alleen financiële gevolgen, maar ook het vertrouwen in het TON-ecosysteem wordt geschonden.

Beschermingsmaatregelen voor gebruikers

Om phishing aanvallen te voorkomen, adviseert SlowMist TON-gebruikers om nooit op verdachte links te klikken en altijd de authenticiteit van websites te verifiëren voordat ze inloggegevens invoeren. Daarnaast wordt aanbevolen om two factor-authentication (2FA) in te schakelen en regelmatig wachtwoorden te wijzigen.

Het gebruik van een hardware wallet kan ook een extra beveiligingslaag bieden, aangezien deze apparaten minder kwetsbaar zijn voor online aanvallen. SlowMist biedt ook een reeks beveiligingstools en diensten aan om gebruikers te helpen hun digitale activa te beschermen tegen cyberdreigingen. Het bewustzijn en de educatie van gebruikers zijn cruciaal in het voorkomen van dergelijke aanvallen.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Floris Florussen

In 2020 kwam Floris voor het eerst in aanraking met Bitcoin door toedoen van een vriend. Vanaf het begin trok het zijn aandacht en is de sneeuwbal gaan rollen. Zijn nieuwsgierigheid veranderde in een passie voor blockchain. Met zijn ervaring in de bancaire sector, houdt hij zich bezig met regelgeving. In 2022 richtte hij samen met zijn compagnon Onblocked op, waarbij zij inzicht geven in de data die de blockchain weergeeft. On-Chain analyse biedt volgens hem perspectieven die de traditionele aandelenmarkt mist. De data op de blockchain is een oneindige bron van informatie.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
bitcoin miners stappen over naar kaspa 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Advertentie