Shane Kuijpers
27/05/2022 19:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2022 19:15

Terra gaat 1 miljard UST vernietigen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Terra gaat 1 miljard UST vernietigen

Foto: Varga Jozsef Zoltan/Shutterstock

Terra (LUNA) gaat 1 miljard terrausd (UST) verbranden. Dit is een volgende poging om Terra nieuw leven in de blazen. De hoop is nu dat de UST peg met de Amerikaanse dollar wat herstelt, nadat een overschot aan UST wordt verbrandt.

De beslissing om 1 miljard UST is overigens geen direct besluit van Terra zelf, maar van de gemeenschap. In een stemronde is besloten om een groot gedeelte terrausd uit de community pool te verbranden.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Een poging om Terra te redden

Eerder deze maand, vlak na de crash, kwam de oprichter van Terra al aanzetten met een reddingsplan. Do Kwon gaf toen aan dat de UST voorraad geabsorbeerd moet worden, voordat UST opnieuw de koppeling kan vinden met de dollar. De community van Terra haakte hierop in en kwam dus met het herstel om 1 miljard terrasusd, afkomstig uit de eerder genoemde community pool, te verbranden.

Het voorstel

Volgens het voorstel van Terra’s gemeenschap moet de verbranding van UST voor een aantal dingen zorgen. Zo zou het onder andere de oninbare schulden van Terra verminderen. Daarnaast moet het verwijderen van het voorraad surplus helpen bij het verstellen van de dollar peg.

Het voorstel was op 12 mei al ingediend, maar de uitvoering kende wat vertraging. Dit had te maken met het feit dat er niet genoeg UST in de community pool aanwezig was. Ondertussen is dat wel het geval en is een volgende voorstel ook al goedgekeurd. Maar liefst 153.644.852 stemmen, ofwel 99,39%, waren positief.

Advertisement

Bitvavo ondersteunt LUNA airdrop

In een poging om frisse start te maken heeft Terra een nieuw netwerk gelanceerd: Terra 2.0. Het oude netwerk, met UST, gaat nu door het leven als Terra classic en native token luna als luna classic. Stablecoin terrausd zal overigens geen onderdeel worden van dit nieuwe netwerk. Terra heeft besloten om met een LUNA airdrop te komen, welke ook wordt ondersteunt door Nederlandse crypto exchange Bitvavo.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Advertisement
Advertisement