Kevin Schijven Kevin Schijven
27/02/2022 12:09 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/02/2022 12:09

Terra verreweg hardst stijgende crypto deze week, hoe presteerde de rest?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Terra verreweg hardst stijgende crypto deze week, hoe presteerde de rest?

Foto: Cordova Creative/Shutterstock

Het was een turbulente week op veel financiële markten, en zeker op de cryptocurrency-markt. Bitcoin (BTC) schommelde heen en weer door de oplopende spanningen in Oekraïne en de meeste altcoins maakten zelfs hevigere schommelingen. Ook afgelopen nacht maakte veel koersen weer een flinke duik, maar zijn vanochtend alweer aan het herstellen.

Toch ligt het volume momenteel zeer laag en moeten we enige koersbewegingen met een korrel zout nemen. Ook blijft de situatie in Oekraïne steeds verder escaleren en moeten we wellicht met veel volatiliteit de komende tijd rekening houden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum herstelt van nieuwe dip

Ethereum (ETH) dook deze week naar een dieptepunt van $2320, maar kon vervolgens sterk herstellen en tikte gisterenavond een hoogtepunt van $2.850 aan. Daar werd ether echter afgewezen en kelderde helemaal naar $2.700. Sindsdien is de koers weer aan het stijgen en duwt momenteel tegen weerstand rond $2.800 aan. Daarmee staat ether vandaag 1,5% in de plus en ook 1,5% ten opzichte van een week geleden.

Advertentie

BNB, XRP, ADA, DOGE, SHIB in het rood deze week

Binance coin (BNB) had wat meer moeite deze week. De koers dipte helemaal naar $330 deze week en het lukt al sinds vrijdag niet om door $380 te breken. Daarmee staat BNB 1% in de plus vandaag, maar alsnog 6% in de min ten opzichte van een week geleden. Ook ripple (XRP) herstelt iets minder sterk, werd gisteren op $0,78 afgewezen en komt momenteel op $0,754 uit waarmee koers 1,5% in de min staat vandaag en zelfs 8,8% in de min ten opzichte van een week geleden.

Cardano (ADA) en beide meme tokens, dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB), hadden het zwaarste deze week. ADA duwt momenteel tegen $0,9 aan, maar staat daarmee 10% in de min deze week. DOGE staat ook 10% in de min deze week en komt op $0,127 uit. SHIB staat zelfs 10,5% in de min en komt op $0,0000247 uit.

Waarom bitcoin correctie gezond is en deze altcoins hard kunnen stijgen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

AVAX, SOL, DOT houden beter stand

Avalanche (AVAX) kon gisteren nog flink stijgen waardoor koers 2% in de plus staat vandaag, maar alsnog 4,5% in de min ten opzichte van een week geleden. AVAX komt momenteel op $81,4 uit. Solana (SOL) hield deze week iets sterker stand en komt met $90,5 op dezelfde prijs uit als gisteren en een week geleden. Polkadot (DOT) staat juist vandaag 1% in de plus en 2% in de plus deze week, maar heeft nog moeite met $19.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Terra hardste stijger op crypto-markt

Terra (LUNA) is wederom de grote uitschieter op de markt. LUNA staat vandaag 4% in de plus en duwt momenteel tegen $78 aan. LUNA staat maar liefst 54% in de plus ten opzichte van een week geleden en dat komt waarschijnlijk door dit nieuws.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Top 100 hardste dalers en stijgers deze week

De hardste dalers van vandaag zijn ecomi (OMI), die 4% in de min staat, convex finance (CVX) staat 4,7% in de min en kadena (KDA) zelfs 5,2%. CVX is gelijk ook de hardste daler deze week uit de top 100 crypto en staat 24% in het rood.

De hardste stijgers vandaag zijn filecoin (FIL), die 7% in de plus staat, waves (WAVES), die 9% in de plus staat, en radix (RDX), die maar liefst 16% in de plus staat. Waves staat samen met juno (JUNO) deze week zelfs 26% in de plus. Anchor protocol kwam deze week voor het eerst de top 100 binnen en staat 50% in de plus. Toch was deze week terra ook de hardste stijger in de gehele top 100 met zijn 54%.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie