Timo Bult Timo Bult
20/05/2022 13:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2022 13:35

Terraform Labs sloot vlak voor LUNA crash deuren van 2 kantoren

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Terraform Labs sloot vlak voor LUNA crash deuren van 2 kantoren

Foto: CJ Nattanai/Shutterstock

Het verhaal omtrent Terra (LUNA) wordt alsmaar sappiger. Uit recent opgevraagde informatie door de Zuid-Koreaanse website DigitalToday blijkt namelijk dat Terraform Labs Korea bepaalde onderdelen van het bedrijf heeft geliquideerd. Opvallend genoeg gebeurde dit vlak voor de totale ineenstorting van het project.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Terraform Labs liquideert bedrijfsonderdelen

De data is naar verluidt afkomstig van het Hooggerechtshof in Zuid-Korea. Daaruit zou blijken dat Do Kwon, samen met de aandeelhouders, heeft besloten om de deuren van twee bedrijfstakken en een volledig bedrijf te liquideren. Deze onderdelen vielen onder Terraform Labs Korea.

Het zou onder andere gaan om de kantoren in de steden Busan en Seoul. De beslissing werd op 30 april al genomen en op 4 en 6 mei uitgevoerd. Nog voor de ineenstorting van LUNA en UST dus.

Het is dan ook niet gek dat de crypto community onaangenaam verrast is door dit nieuws. Het blijft natuurlijk gissen wat hier precies aan de hand is en of het misschien puur toeval is. Uiteindelijk hebben we niet alle informatie en dus is het te voorbarig om een conclusie te trekken.

LUNA-oprichter in de problemen

Maar gelukkig lijkt het erop dat het niet bij speculeren zal blijven. Een speciaal onderzoeksteam in Zuid-Korea, de “Grim Reapers of Yeoui-do” genaamd, doet namelijk onderzoek naar het project. Dit team werd speciaal voor dit onderzoek terug in het leven geroepen.

Ook ontving Terraform Labs al een aanzienlijke boete van €74,4 miljoen, of 100 miljard Koreaanse won. Het wordt dus langzaamaan heter onder de voeten van Do Kwon.

Ondertussen stemt de Terra community over het herstelplan. Het plan is om het netwerk te splitsen om zo een frisse start te maken. In dit nieuwe netwerk zal Terraform Labs een minder grote rol gaan spelen waarmee het netwerk volledig in handen van de community komt. Met nog vijf dagen te gaan lijkt het voorstel aangenomen te gaan worden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie