Timo Bult Timo Bult
11/01/2021 14:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/01/2021 14:22

Tether (USDT) verzenden op Ethereum (ETH) binnenkort veel goedkoper door deze oplossing

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tether (USDT) verzenden op Ethereum (ETH) binnenkort veel goedkoper door deze oplossing

Foto: Steve Heap/Shutterstock

Vorige week kon op Crypto Insiders gelezen worden dat Ethereum (ETH) weer met hoge transactiekosten kampt. De hoge transactiekosten zijn het resultaat van steeds meer gebruikers die het netwerk gebruiken, en dan met name voor decentralized finance (DeFi) producten. Nu maakt Hermez Network, een layer 2 oplossing op Ethereum, bekend dat het de stablecoin tether (USDT) gaat toevoegen om transacties weer goedkoper te maken.
Ethereum transactiekosten stijgen naarmate meer mensen transacties willen doen. Men kan zelf kiezen om extra veel te betalen om zo zijn of haar transactie sneller verwerkt te krijgen. Wanneer men voor lagere transactiekosten kiest neemt de transactietijd echter enorm toe aangezien miners minder snel geneigd zullen zijn om deze minder lucratieve transacties op te pakken.
Bovenop Ethereum zijn enkele layer 2, of laag 2, oplossingen gebouwd. Die helpen het netwerk op verschillende manieren om transacties sneller te verwerken. Hermez Network is daar een van. Door transacties in een enkele overboeking “op te rollen” kunnen meer transacties sneller verwerkt worden.
Goed nieuws voor degenen die vaak tether verzenden, de stablecoin zal namelijk geïntegreerd worden door Hermez Network. Hierdoor zullen de transactiekosten aanzienlijk dalen. In een interview met The Block stelt het technisch hoofd van het project, Jordi Baylina, dat Hermez 2.000 transacties per seconde kan verwerken tegen slechts een tiende van de huidige transactiekosten. Dit terwijl een enkele transactie op dit moment gemiddeld $11 kost om te verzenden via het hoofdnetwerk van Ethereum.
Uiteindelijk is het de bedoeling dat Ethereum 2.0, de nieuwe versie van Ethereum, veel schaalbaarder wordt dankzij het Proof-of-Stake (PoS) protocol. ETH houders lijken vol vertrouwen te hebben in de voortgang van dit netwerk. De volledige implementatie van deze grote update zal echter nog even op zich laten wachten. Ethereum gebruikers zullen daarom voor nu aangewezen blijven op dit soort layer 2-oplossingen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie