Kevin Schijven Kevin Schijven
27/07/2021 12:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/07/2021 12:22

Tether (USDT) weer het doelwit van een nieuw strafrechtelijk onderzoek of is het weer FUD?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tether (USDT) weer het doelwit van een nieuw strafrechtelijk onderzoek of is het weer FUD

Foto: Steve Heap/Shutterstock

Tether, de uitgever van de USDT stablecoin en zusterbedrijf van Bitfinex, zou weer het doelwit zijn van een strafrechtelijk onderzoek. Het Amerikaanse ministerie van Justitie zou naar verluidt onderzoek doen naar bankfraude bij Tether. In elk geval dat rapporteerde persbureau Bloomberg gisteren op 26 juli:

Een dergelijke strafrechtzaak zou wellicht grote implicaties kunnen hebben voor de cryptocurrency markt. Tether is verreweg de grootste stablecoin op de markt en zeer populair in de handel van crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).

Het Amerikaanse ministerie van Justitie zou onderzoek doen naar een voorval van jaren geleden. Volgens drie anonieme bronnen zou Tether transacties verborgen hebben van banken die gelinkt waren aan crypto. De drie bronnen wilen niet bij naam genoemd worden omdat het onderzoek vertrouwelijk zou zijn. Tether heeft inmiddels een statement uitgebracht over het Bloomberg artikel:

“Dit artikel volgt een patroon van het opnieuw verpakken van oude claims als ‘nieuws’. De voortdurende inspanningen om Tether in diskrediet te brengen, zullen onze vastberadenheid om leiders in de gemeenschap te blijven niet veranderen. Tether voert routinematig een open dialoog met wetshandhavingsinstanties, waaronder het Amerikaanse ministerie van Justitie, als onderdeel van ons streven naar samenwerking, transparantie en verantwoordingsplicht.”

Aldus de statement. Adam Back, CEO van Blockstream, noemt het Bloomberg artikel weer typische fear, uncertainty & doubt (FUD) tegen bitcoin. Tether CTO Paolo Ardoino meldt dat iemand zelfs een DDOS-aanval uitvoerde tegen de website van Tether zodat men niet de statement kon lezen.

De USDT koers, die 1:1 gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar, dipte gisterenavond even onder $0,98, maar herstelde toen onmiddellijk weer. Tether zat jarenlang in een strafrechtelijk proces met de New York State Attorney General (NYAG) dat begin dit jaar tot een schikking leidde.

Tether drukte het afgelopen jaar enorme hoeveelheden USDT bij. Sinds april 2020 is dit van $4 miljard USDT in omloop naar $62 miljard gestegen eind mei 2021. Sindsdien is tether plotseling gestopt met het bijdrukken.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie