tezos_ervaart_grootste_daling_onder_cryptocurrencies

Tezos ervaart grootste daling onder de grootste currencies

1

Sinds het een jaar geleden bij een recordbrekende ICO $232 miljoen ophaalde, heeft het fortuin van Tezos het zwaar te verduren gehad, na een reeks ongelukkige gebeurtenissen waaronder gênante juridische gevechten, regelgevingskwesties, ontevreden gemeenschapsleden en verdeeldheid onder het bestuur. Tegen deze achtergrond is de prijs, die in december 2017 ooit werd aangekondigd als een potentiële uitdager voor Bitcoin met een piek van de token-prijs voor $10,51, waarvan in juli 2018 slechts $2,31 van over is gebleven.

Dit enorme waardeverlies, een daling van 78%, maakt Tezos de grootste verliezer in de periode vanaf december 2017, onder de de 20 grootste cryptocurrencies, waaronder Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC) en anderen. Alleen al in de afgelopen week zag Tezos haar prijs dalen met maar liefst 69%, wat veroorzaakt werd door de verkoopdruk onder angstige ICO-beleggers die al langer dan een jaar geen toegang hebben tot hun beleggingen.

Record-ICO en de daaropvolgende problemen

Destijds brak Tezos bestaande ICO fondsenwervings-records en haalde het $232 miljoen op met de belofte om ‘s werelds eerste “self-amending” cryptocurrency te worden. Het ging echter snel mis na een reeks geschillen over openbaar bestuur, ontslagen, een collectieve rechtszaak en een oordeel van de Securities and Exchange Commission (SEC) dat de ICO niet vrijgesteld zou worden van het “Regulation D” rapportagekader voor effecten, van de commissie.

Voor het grootste gedeelte van het afgelopen jaar heeft Tezos moeite gehad zich een weg te banen door vertragingen en uiteindelijk live te gaan, te midden van steeds minder tevreden beleggers. Vanaf de hoogte van $10,51 december 2017 daalde de XTZ token-prijs begin januari met meer dan 50% tot $4,84, wat de beweging van de ruimere markt weerspiegelde. Voorafgaand aan de officiële lancering en exchange listing op 1 juli 2018, werd het voor ongeveer $4,00 verhandeld, maar zodra XTZ daadwerkelijk live ging op de Gate.io-exchange, daalde dit snel naar $1,99, om uiteindelijk op 6 juli een dieptepunt van $1,22 te bereiken.

De verklaring hiervoor was dat verschillende ICO-beleggers het gewoon beu waren te moeten wachten om toegang te krijgen tot hun fondsen, en ze maakten gebruik van de eerste kans om hun XTZ te verkopen, na meer dan een jaar gewacht te moeten hebben om dat te doen. Bovendien was de listing van XTZ exclusief voor Gate.io, wat resulteerde in een relatief laag transactievolume omdat het niet elders voor handel beschikbaar was. Het effect hiervan was dat een relatief klein aantal transacties de prijs aanzienlijk verslechterden, een probleem dat opgelost zou kunnen worden door gelist te worden op andere exchanges.

Positieve kanten voor XTZ

Het is echter niet alleen maar kommer en kwel voor de investeerders. Op 8 juli, maakt XTZ een sprong van 100% binnen 48 uur naar $2,45 en is sindsdien stabiel gebleven rond die prijs. Marktindicatoren blijven over het algemeen positief voor XTZ, dat na het uitblijven van de fondsen en een reeks juridische en marktontwikkelingen nog steeds handelt op een prijsniveau dat beduidend hoger is dan de ICO-prijs van het token. Aangeboden voor $0,47 tijdens de ICO, vertegenwoordigt de huidige XTZ van $2,31 een goed rendement van 491% van de investering.

Ondanks dat het de slechtst presterende onder de grootste cryptocurrencies is, kan een groot deel van de prijsdaling van XTZ in de context van de prestaties van de ruimere cryptomarkt geplaatst worden. Tussen januari en juli van dit jaar daalde Bitcoin en Ethereum met 66%. In dezelfde periode daalde XTZ van $6,90 naar $2,31; een daling van 66,5%.

1 REACTIE

  1. Het betanet van Tezos is pas net online (Eind Q2), de prijzen waar je aan refereert zijn IOU prijzen via de grotere bekende exchanges en gebaseerd op fictieve nog niet bestaande Tezos. Dit allemaal tegen speculatieve handel zonder daadwerkelijk product. Eind Q3 gaat Tezos pas echt live (alphanet) en komt het volledige potentieel pas naar buiten als er gelist gaat worden op grotere exchanges en er daadwerkelijk volume in de markt komt. Ondanks alle problemen is er in ieder geval een product wat werkt in tegenstelling tot Cardano of alle problematiek die EOS op dit moment voelt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws