Timo Bult Timo Bult
26/06/2022 13:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/06/2022 13:14

The sandbox koers stijgt 70% na geruchten overname Microsoft

icon-altcoins
Altcoin nieuws
The sandbox koers stijgt 70% na geruchten overname Microsoft

Foto: thinkhubstudio/Shutterstock

The Sandbox (SAND) heeft er deze week een behoorlijke rally op zitten. De altcoin op plek 34 op basis van marktkapitalisatie staat maar liefst 70% in de plus sinds afgelopen zondag! De stijging lijkt te maken te hebben met verschillende geruchten dat het project overgenomen zou kunnen worden door Meta of zelfs Microsoft.

Crypto ontbijt: ETF nieuws, Bitcoin hack El Salvador & meer
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

SAND koers stijgt 70%

Kijkend naar het koersverloop van the sandbox op crypto exchange FTX valt te zien dat de crypto deze week plotseling opsteeg. Waar SAND begin mei eigenlijk vrijwel vlak handelde, en begin juni met bijna 50% onderuit ging, begon de koers op 19 juni flink te stijgen.

De stijging zette in vlak voor een aantal tech-reuzen het zogenoemde Metaverse Standards Forum lanceerden. Onderdeel van dit initiatief zijn namen als Microsoft, Meta en Sony. Zij zullen samen gaan werken in de ontwikkeling van het metaverse, de virtuele wereld die in de toekomst een grote rol kan gaan spelen.

Na deze aankondiging gingen er geruchten rond dat The Sandbox wel eens een belangrijke rol kan gaan spelen binnen dit initiatief. The Sandbox is een metaverse project waarin men stukken virtueel land kan kopen en ontwikkelen. Deze stukken land worden vertegenwoordigd door non-fungible tokens (NFT) op de blockchain.

Advertentie

Oprichter The Sandbox probeert geruchten te sussen

Ondanks de stijging van 70% lijkt het er vooralsnog niet op dat zo’n overname ook echt zal gebeuren. Mocht dat wel gebeuren dan zou dit natuurlijk enorm positief nieuws zijn voor het project. Dat zou betekenen dat grote namen het project omarmen om het in te zetten in hun toekomstige metaverse plannen.

Maar medeoprichter Sebastien Borget ontkent nu dat dergelijke plannen op tafel liggen. In reactie op een tweet van Messari antwoordde Borgets luid en duidelijk: “Dit zal nooit gebeuren.”

Enkele grote namen zijn hoe dan ook al actief in The Sandbox. In maart dit jaar maakte de bankgigant HSBC nog bekend een virtueel stuk grond in het metaverse van The Sandbox te hebben gekocht.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie