Thom Derks Thom Derks
07/10/2022 10:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/10/2022 10:10

Transactiegegevens van duizenden crypto klanten van Celsius op straat

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Transactiegegevens van duizenden crypto klanten van Celsius op straat

Foto: ARTEMENKO VALENTYN/Shutterstock

De transacties en opnames van duizenden gebruikers van Celsius Network liggen op straat. Het gaat om een 14.500 pagina’s tellend document dat vanwege de faillissementsprocedure van Celsius openbaargemaakt is. In het document staan namen van gebruikers, hoeveelheden in dollars en crypto, de timing van de transacties en nog veel meer.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Vreemde gewaarwording Celsius

Niet iedereen binnen de gemeenschap is uiteraard blij met dit gevolg van de rechtszaak. Voor een grote groep mensen betekent dit het definitieve einde van hun financiële privacy. Henry de Valence, de oprichter van Web3 startup Penumbra Labs, vertelt zijn 9.000 volgers op Twitter dat iedereen nu in principe de volledige transactiecapaciteit van Celsius gebruikers kan openbaren.

In het document valt overigens ook te lezen dat de directieleden van Celsius meer dan 17 miljoen dollar van het platform haalden in aanloop naar het schorsen van de opnames. Voormalig CEO en mede-oprichter Alex Mashinsky haalde bijvoorbeeld 10 miljoen dollar van het platform af.

Zijn mede-oprichter Daniel Leon was goed voor een opname van 7 miljoen dollar, terwijl Chief Technology Officer Nuke Goldstein 550.000 dollar van het platform haalde voordat alles stopgezet werd.

Advertentie

Celsius CEO moest belasting betalen

Een vertegenwoordiger van Mashinsky zei dat zijn opname te maken had met het betalen van zijn inkomstenbelasting. Volgens deze persoon heeft Mashinsky in de maanden in aanloop naar de opname van 10 miljoen dollar bedragen gestort die uiteindelijk netjes optellen tot dit bedrag.

Ook zou de familie van Mashinsky nog voor 44 miljoen dollar aan assets op het platform hebben, wat erop zou wijzen dat ook zij de problemen niet zagen aankomen.

Celsius schorste uiteindelijk in juli de opnames voor zijn ruim 1,7 miljoen gebruikers, voordat het in juli begon met een zogenaamde ‘chapter 11’ faillissementsprocedure. In principe maakt die procedure het mogelijk om een doorstart te maken. De kans dat Celsius daarin slaagt, met een gat van 2,85 miljard dollar in de begroting, lijkt klein.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie