Kevin Schijven Kevin Schijven
07/04/2019 11:58 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/04/2019 11:58

TRON CEO Justin Sun spreekt over lancering USDT-TRON stablecoin

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tron CEO Justin Sun spreekt over de USDT-Tron token en kondigt lancering aan

Justin Sun, CEO van de TRON Foundation en BitTorrent, sprak op 6 april met Rachel Wolfson van ‘The Crypto Chick’ in een interview over de lancering van de USDT-TRON token op het TRON (TRX) netwerk.
In het interview kondigt Justin Sun aan dat de USDT-TRON stablecoin op 9 april zal lanceren. Hij geeft aan dat er al enorm veel interesse in de stablecoin is vanuit institutionele investeerders:

We krijgen veel interesse van deze institutionele investeerders. Ik denk dat we er alles aan zullen doen om aan hun verzoeken te voldoen, want wanneer de institutionele investeerder in deze sector terecht komt, deze veel verzoeken zal hebben.

Verder legt de CEO uit dat USDT op het Omni-blockchain van bitcoin (BTC) draait, maar dat deze verouderd, duur en langzaam is. Hij geeft aan dat TRON veel betrouwbaar, sneller en kostenefficiënter is waardoor het ideaal zal zijn voor de stablecoin:

Het grootste deel van de congestie en de slechte ervaring van de stablecoin komt van de Omni-blockchain omdat dit een verouderde oplossing is met een extreem dure, langzame en ook onbetrouwbare infrastructuur. Dus zodra we bij deze betere infrastructuur komen denk ik dat de hele blockchain-gemeenschap ervan zal profiteren.


Justin Sun zegt dat het volgende doel voor de stablecoin is om internationale betalingen mogelijk te maken. Sun wil op deze manier de concurrentie aangaan met betalingsplatformen Stripe en Square. Hij geeft aan dat hij binnenkort een aankondiging hieromtrent zal doen.
Tijdens het interview werd Justin Sun ook gevraagd naar de rivaliteit tussen hem en Vitalik Buterin, de CEO van Ethereum. De twee hebben regelmatig uitgehaald naar elkaar op Twitter, maar Justin Sun zegt dat hij de concurrentie verwelkomt. Hij denkt dat de competitie tussen de twee alleen maar kan leiden tot betere producten en hij ziet zelfs een grote kans dat de twee in de toekomst zullen samenwerken.


USDT is overigens niet zonder enige controverse. Tether, het bedrijf achter de stablecoin, had vorige maand plotseling de tekst op de website van het bedrijf aangepast. USDT zou 1:1 gekoppeld zijn met de Amerikaanse dollar, maar daar waren al langer twijfels over. Nu staat op de website dat de stablecoin ook met “andere activa” ondersteund wordt.
De samenwerking tussen TRON en Tether werd al een maand geleden aangekondigd. Kort daarna kondigde Justin Sun aan dat hij $20 miljoen zal weggeven in de vorm van een airdrop. Deelnemers konden ook een kans maken op een Tesla Model 3.
Het nieuws over de USDT-TRON token heeft op 7 april gelijk een positief effect gehad op TRX. De prijs van TRX is vanochtend met 8% gestegen naar ongeveer $0.029.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.
Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie