Timo Bult Timo Bult
14/03/2019 18:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/03/2019 18:15

Tether (USDT) opnieuw in opspraak na aanpassen tekst op homepage

icon-altcoins
Altcoin nieuws
tether_USDT_opnieuw_in_opspraak_na_aanpassen_tekst_op_homepage

Foto: Steve Heap/Shutterstock

De stablecoin Tether (USDT) kreeg vandaag flink wat kritiek op haar dak. De ontwikkelaars hebben namelijk wat tekst op de homepage aangepast waardoor men zich nu afvraagt of USDT wel echt 1-op-1 gekoppeld is met de Amerikaanse dollar.
Eerder viel nog te lezen dat “elke tether altijd 1-op-1 gelinkt is met een traditionele fiat-valuta.” Het claimde daarmee dat 1 USDT altijd gelijk is aan 1 Amerikaanse dollar. Nu is datzelfde stukje tekst echter op een cruciaal punt aangepast. Op de website van Tether valt nu te lezen:

Elke tether wordt altijd 100% ondersteund door onze reserves, die traditionele valuta en kasequivalenten bevatten en van tijd tot tijd mogelijk ook andere activa en vorderingen op leningen van Tether aan derden bevatten, waaronder mogelijk aangesloten entiteiten (gezamenlijk “reserves”). Elke tether is ook 1-op-1 gekoppeld aan de dollar, dus 1 USD₮ wordt altijd gewaardeerd door Tether op 1 USD,

Het is onduidelijk wat Tether met “andere activa” bedoelt. Sommigen stellen dat het bedrijf achter de stablecoin hiermee bedoelt dat een deel van de reserves uit cryptocurrencies bestaat. Dit is overigens niet de eerste keer dat USDT in opspraak raakt.
Zo beweerde Bloomberg in een rapport dat de stablecoin gebruikt wordt om de bitcoin-koers te manipuleren. Daarnaast wordt de bank van Tether verdacht van witwaspraktijken in connectie met het Venezolaanse staatsbedrijf PDSVA.
Tether werd eerder nog geprezen door Justin Sun, CEO van TRON. Hij wil de samenwerking tussen TRON en Tether vieren middels een airdrop ter waarde van $20 miljoen en een Tesla Model 3 die wordt weggegeven.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie