Roy van Krieken Roy van Krieken
17/01/2022 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/01/2022 06:04

UFC kampioen overweegt om prijzengeld in bitcoin te ontvangen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
UFC kampioen overweegt om prijzengeld in bitcoin te ontvangen

Foto: Andre Luiz Moreira / Shutterstock.com

De crypto adoptie over de hele wereld vordert gestaag en steeds vaker overwegen beroemdheden en atleten om hun salaris te ontvangen in de vorm van cryptocurrencies. Zo ook Francis Ngannou, heavyweight champion in de UFC. Hij liet op Twitter weten dat hij gelooft dat bitcoin (BTC) de toekomst is en om die reden zou hij zeker de helft van zijn prijzengeld voor de volgende wedstrijd in de vorm van bitcoin willen ontvangen.

Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Francis Ngannou

De vechtsporter uit Kameroen heeft op 22 januari zijn volgende wedstrijd op de agenda staan. Ngannou is over de hele wereld erg populair en zijn wedstrijden trekken veel kijkers, ook in Nederland. Ngannou is een van de eerste vooraanstaande UFC atleten die kenbaar heeft gemaakt dat hij het wel ziet zitten om zijn prijzengeld in de vorm van bitcoin in ontvangst te nemen.

“Ik heb met mijn familie en vrienden binnen de wereld van crypto gesproken. Bitcoin is gigantisch in Afrika en ik overweeg om de helft van mijn prijzengeld in deze vorm te ontvangen. Bitcoin is de toekomst en ik ben een gelovige.”

De Ultimate Fighting Championship (UFC) organisatie heeft in het verleden ook al deals gesloten met vooraanstaande crypto bedrijven. Zo werd er tussen de UFC en Crypto.com een sponsorship deal gesloten en is het logo van Crypto.com te zien op UFC atleten. De deal zou een waarde hebben gehad van zo’n $175 miljoen. 

Sport en crypto

De werelden van sport en cryptocurrencies raken de laatste tijd steeds meer met elkaar verweven. Er wordt nieuwe deal na nieuwe deal gesloten en steeds meer atleten laten publiekelijk weten dat zij volledig achter de nieuwe crypto industrie staan.

Veel voetbalclubs en andere sportorganisaties gaan bijvoorbeeld in zee met non-fungible token (NFT) marktplaatsen. Een voorbeeld hiervan is GLORY Kickboxing dat in december van 2021 nog een eigen NFT marktplaats lanceerde in samenwerking met Fandem.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie