Roy van Krieken Roy van Krieken
18/12/2021 14:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/12/2021 14:25

Vodafone gaat eerste SMS ooit als NFT verkopen

icon-altcoins
Altcoin nieuws

 

De Britse telecomgigant Vodafone heeft plannen bekendgemaakt om de allereerste SMS die ooit is verstuurd als non-fungible token (NFT) in de verkoop te gooien. De SMS in kwestie bevat de woorden ‘Merry Christmas’ en werd 29 jaar geleden gestuurd door een medewerker van Vodafone.

BlackRock onthult nieuw crypto fonds en stort $100 miljoen op Ethereum
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Goed doel

De SMS met 15 letters zal tijdens een veiling van het Aguttes Auction House in Frankrijk worden verkocht, zo meld een Roemeens nieuwsplatform. De opbrengsten van de verkoop zullen echter niet in de zakken van Vodafone verdwijnen. Het bedrijf heeft aangegeven dat zij alle winst zullen doneren aan een goed doel.

Dit goede doel is het UN Refugee Agency van de Verenigde Naties. Deze organisatie zet zich over de hele wereld in voor mensen die noodgedwongen hebben moeten vluchten door onder allerlei omstandigheden.

De verkoop van de NFT zal komende dinsdag plaatsvinden tijdens een online veiling waar geïnteresseerden een bod kunnen uitbrengen met ethereum (ETH). De hoogste bieder zal vervolgens de eigenaar worden van deze bijzondere NFT.

Het laat maar weer eens zien hoe NFT’s gebruikt kunnen worden om bepaalde zaken met een grote historische waarde te kunnen tokeniseren. Op deze manier wordt er dus niet alleen geld opgehaald, maar wordt ook een mooi stukje geschiedenis tot in het einde der tijden digitaal bewaard.

NFT adoptie

Vodafone is slechts het laatste voorbeeld van een groot mainstream bedrijf dat in zee gaat met de verkoop van NFT’s. Steeds meer bedrijven zien de potentie van de nieuwe en innovatieve sector in en vinden use cases die passen binnen de bedrijfsvoering.

Een paar dagen lanceerden de beroemde merken Adidas en Nike nog een NFT collectie. Ook binnen de sportsector zijn NFT’s bezig met een serieuze opmars. Het is duidelijk dat de potentie van de NFT sector enorm is en dat in de toekomst de adoptie van NFT’s alleen nog maar zal groeien.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie