Ivo Melchers Ivo Melchers
21/03/2024 17:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/03/2024 13:55

Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit

Foto: Maurice NORBERT/Shutterstock

BlackRock, ‘s werelds grootste vermogensbeheerder, heeft sinds vandaag voor tienduizenden dollars aan op Ethereum (ETH) gebaseerde memecoins en non-fungible tokens (NFT’s) in bezit. Dit is gerelateerd aan het nieuws van gisteren over de lancering van een digitaal activafonds door de Wall Street-reus op het Ethereum-netwerk.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

BlackRock’s ‘BUIDL’ fonds op Ethereum

Op 14 maart onthulde BlackRock de oprichting van zijn fonds, genaamd ‘BlackRock USD Institutional Digital Liquidity Fund (BUIDL)’, in een indiening bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Uit blockchaindata blijkt dat er een dag later voor 100 miljoen dollar aan Circle’s USDC werd gestort op het Ethereum netwerk.

“BUIDL zal beleggers belangrijke voordelen bieden door het mogelijk maken van de uitgifte en handel van eigendom op een blockchain, het uitbreiden van beleggerstoegang tot on-chain aanbiedingen, het bieden van onmiddellijke en transparante afwikkeling, en het toestaan van overdrachten over platformen heen,” zo schreef BlackRock in zijn officiële aankondiging.

BlackRock lanceert het fonds samen met het in San Fransisco gevestigde financiële dienstverleningsbedrijf Securitize. Bovendien is de Bank of New York Mellon ingeschakeld om te fungeren als de custodian en beheerder van de fondsactiva.

“De tokenisatie van effecten zou de kapitaalmarkten fundamenteel kunnen transformeren,” zei Securitize medeoprichter en CEO Carlos Domingo in de aankondiging. “Het nieuws van vandaag toont aan dat traditionele financiële producten toegankelijker worden gemaakt door digitalisering.”

Het markeert het allereerste getokeniseerde fonds van BlackRock dat wordt uitgegeven op een openbare blockchain.

Meme crypto en NFT’s

BlackRock’s Ethereum wallet, met 100 miljoen dollar aan USDC, is de afgelopen dag overspoeld met allerlei memecoins en NFT’s. In totaal zijn er 55 verschillende cryptotokens en 30 NFT’s de wallet binnengestroomd.

Om precies te zijn bevat de wallet zo’n 100,1 miljoen USDC. De totale waarde van alle activa bij elkaar opgeteld komt nu echter uit op 100,16 miljoen dollar. Crypto-enthousiastelingen hebben in totaal dus voor grofweg 60 duizend dollar aan digitale activa naar de grootste vermogensbeheerder ter wereld gestuurd. Pepe (PEPE) is de bekendste naam binnen de lijst.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie