Timo Bult Timo Bult
15/12/2021 12:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/12/2021 12:21

Waarom €30 miljard ethereum opgesloten zit in dit contract

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Waarom €30 miljard ethereum opgesloten zit in dit contract

Ethereum 2.0 ligt aan de horizon, maar hoe we er komen is nog grotendeels onduidelijk. Desalniettemin hebben investeerders enorme vertrouwen dat we er uiteindelijk heelhuids aan zullen komen. Het staking contract op de Ethereum Beacon Chain bevat nu namelijk al bijna €30 miljard aan ETH!

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Grootste Ethereum smart contract

Wanneer we naar de data van Etherscan kijken dan zien we dat het deposit contract op het nieuwe Ethereum-netwerk nu al 8.663 ETH bevat. Investeerders die hun ether willen staken dienen tenminste 32 ETH naar dit adres te sturen. Zodoende kunnen zij nu al staken ondanks dat het netwerk nog niet echt in gebruik is.

De ethereum met een waarde van bijna €30 miljard zit vast in dit contract. Zodra men de ethereum naar dit contract heeft gestuurd kan deze niet meer opgenomen worden. Dat kan pas weer nadat toekomstige updates zijn geïmplementeerd, updates waarvan niemand nog een exact lanceringsdatum weet.

Vertrouwen in ETH 2.0 is groot

Ondanks dat het voor nu onmogelijk is om de ETH weer op te nemen, sturen investeerders nog steeds hun ether naar dit contract om beloningen te kunnen verdienen met staken. Dit toont aan dat zij grote vertrouwen hebben in de komst van het nieuwe netwerk.

“8.641.954 ETH ($32 miljard) vast in het grootste Ethereum-contract en niet in staat om te worden verzonden of uitgegeven. Vereist een hard fork die nog niet is geschreven of gespecificeerd. Timing en voorwaarden van hardfork nog onbekend.”

Advertentie

Ethereum presteert beter dan bitcoin

Ethereum is een smart contract-netwerk en heeft dus een stuk meer use cases dan Bitcoin (BTC). De decentralized finance (DeFi) bloeit op Ethereum en ook non-fungible tokens (NFT’s) zijn een belangrijk onderdeel van het succes van het netwerk.

Onlangs was nog in het crypto nieuws te lezen hoe Michael Novogratz, CEO van Galaxy Digital, zich uitliet over waarom hij denkt dat Ethereum nu beter presteert dan Bitcoin. Hij zei onder andere: “Mensen zien Ethereum als een ‘technologie bet’ en Bitcoin als een ‘verlaging van de fiat valuta waarde bet.’” Lees het hele artikel hier.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie