Simon Bosch Simon Bosch
19/05/2023 06:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2023 06:33

Waarom Gala Games opeens 21 miljard GALA tokens vernietigde

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Waarom Gala Games opeens 21 miljard GALA tokens vernietigde

Foto: Dennis Diatel / Shutterstock.com

Crypto-bedrijven die hun eigen tokens hebben zijn vaak bronnen van controverse als ze een groot deel van de tokens aanhouden op hun eigen balans. De tokens zouden namelijk gebruikt kunnen worden om ze te verkopen, waardoor de tokens van bestaande investeerders minder waard worden. Gala Games had een flinke voorraad van zijn eigen GALA-token, maar nu niet meer. Het bedrijf heeft een groot deel van zijn coins vernietigd om de community gerust te stellen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Enorme token burn bij Gala Games

In een blogpost schrijft het bedrijf dat het dit jaar sowieso al 2 miljard GALA-coins wilde vernietigen. Dit was om investeerders en gamers te verzekeren dat ze niet investeren in een coin waarvan de uitgever zelf de prijs kan manipuleren. Gala Games zegt in te zien dat de enorme voorraad die het zelf bezit een bron van onzekerheid kan vormen, het bedrijf zou in theorie de bron van een enorme exit scam kunnen zijn.

Daarom heeft het nog eens 3,96 miljard GALA vernietigd. Dit is de volledige omzet die het in GALA heeft ontvangen. Maar daar blijft het niet bij, om de klus te klaren is aan dit proces nu 15 miljard GALA toegevoegd. In totaal heeft het dus bijna 21 miljard GALA ‘geburnd’, zoals dat heet in crypto-land. Dat was op dat moment meer dan 637 miljoen dollar waard.

Toch heeft het bedrijf niet al zijn eigen coins vernietigd. Als appeltje voor de dorst heeft het een nieuw walletadres opgesteld met hierin 2 miljard GALA. Dit adres heeft het bedrijf gelabeld op de blockchain, zodat het voor iedereen duidelijk is dat de coins van Gala Games zijn. Nu heeft het dus maar ongeveer 9% van alle coins die ooit zullen bestaan over, een stuk minder dan de 40% die het eerst bezat.

Advertentie

GALA hack bron van paniek

Eind vorig jaar crashte Gala Games’ token GALA nadat een hacker 2 miljard dollar aan GALA-tokens wist te stelen. Niet veel later kondigde het bedrijf aan dat het alle ging vernietigen om te voorkomen dat de hack problemen zou vormen voor investeerders. Om investeerders niet de dupe te laten zijn, zijn de tokens vervolgens vervangen door nieuwe tokens, die HODL’ers hebben ontvangen via een airdrop.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie