Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Welke cryptocurrencies zijn effecten? Een groep exchanges, waaronder Kraken, zocht het uit

Een aantal cryptocurrency exchanges, waaronder Kraken, Coinbase en Bittrex, hebben een systeem ontwikkeld om te bepalen hoe waarschijnlijk het is dat een cryptocurrency een effect is. Dit meldt the Wall Street Journal op maandag 30 september.

De zogenaamde “Crypto Rating Council”, CRC in het kort, publiceert de beoordelingen van cryptocurrencies op een schaal van 1 tot 5. Op zijn website beschrijft het CRC zichzelf als volgt:

De Crypto Rating Council is een diverse groep vooraanstaande crypto-financiële dienstverleners die zich inzetten voor de verantwoorde groei en rijping van cryptocurrency-markten en gerelateerde financiële infrastructuur en handelsservices.

- Advertentie -

In het geval een cryptocurrency een 5 krijgt, betekent dit dat de cryptocurrency waarschijnlijk als effect aangemerkt kan worden. De uitgevers van de cryptocurrencies krijgen geen inbreng op de beoordeling, echter mogen zij de beoordeling die hun token heeft gekregen wel aanvechten met extra informatie.

crypto_insiders_members_join_the_revolutionEen aantal cryptocurrencies zijn al beoordeeld door de Crypto Rating Council. Hieronder vind je de scores die een aantal van de grootste cryptocurrencies hebben gekregen:

Cryptocurrency Beoordeling (1-5)
Bitcoin (BTC) 1
Litecoin (LTC) 1
Ethereum (ETH) 2
XRP 4
EOS 3,8

Bron: Crypto Rating Council.

Opvallend is dat XRP een beoordeling van 4 krijgt. Ripple heeft het al langere tijd aan de stok met investeerders aangezien zij XRP als effect bestempelen. Ripple zelf blijft ontkennen dat dit het geval is. De score van het CRC weerspiegelt de beschuldiging van de aanklagers grotendeels.

Mary Beth Buchanan, bestuurslid van Kraken, hoopt dat de Securities and Exchange Commission (SEC) het initiatief positief ontvangt. Zij zei: “Het is onze hoop dat de SEC dit als een positieve stap ziet […] Het laat aan de SEC zien hoe elke exchange bij zijn beoordeling [van een cryptocurrency] komt”.


De members-omgeving van Crypto Insiders is live! Speciaal voor onze leden bieden we koersupdates, marktanalyses, geschreven uitleg, Ask Me Anything (AMA)-sessies, kortingen op workshops en consultancy, podcasts, trading signals en meer. Om de livegang te vieren is de eerste maand gratis! Onder elke 50 aanmeldingen verloten we ook nog eens een Ledger Nano S hardware wallet. Direct aanmelden? Klik dan hier!


Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan. Wil je weten wat hij verwacht van de lange termijn? lees dan hier verder!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.373,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.373,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...