Simon Bosch Simon Bosch
18/12/2023 21:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/12/2023 19:32

Worldcoin stijgt 50% in een week na optimisme van topman

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Worldcoin crypto moet stoppen in drie grote landen

Foto: Robert Way/Shutterstock

Het gaat de afgelopen tijd goed met de crypto-markt. Bitcoin (BTC) heeft een prijs van 44.000 dollar bereikt, alhoewel de coin de afgelopen dagen licht gedaald is. Voor sommige altcoins was de afgelopen twee weken juist zeer goed. Worldcoin (WLD) is bijvoorbeeld flink gestegen tot het hoogste punt sinds de initial coin offering (ICO).

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Worldcoin stijgt tot hoogste niveau sinds crypto’s ICO

De worldcoin koers staat op het moment van schrijven op ongeveer 3,9 Amerikaanse dollar. Dat is het hoogste punt tot nu toe. De altcoin is nog relatief jong, de initial coin offering vond namelijk afgelopen augustus plaats, waarna de koers op ongeveer 2,6 dollar piekte.

Afgelopen zaterdag schoot de prijs opeens hard omhoog na een maand van consolidatie. De koers vond afgelopen september een bodem samen met de rest van de crypto-markt. Die bodem lag rond 1 dollar, de koers is sindsdien dus al met ruim 250% gestegen.

Advertentie

WLD en ChatGPT Oprichter Sam Altman verdedigt Worldcoin

Worldcoin (WLD) is één van de meest controversiële projecten in de crypto-industrie – misschien zelfs wel het meest controversiële. Het wil mensen beschermen tegen artificial intelligence (AI) door biometrische gegevens van mensen op zijn eigen blockchain te zetten. Daarvoor heeft het zelfs zijn eigen irisscanner ontworpen die het de ‘Orb’ noemt.

Maar verschillende overheden zitten hier niet bepaald op te wachten, waaronder de Franse en Duitse overheid. Beleidsmakers uit deze landen zijn bezorgd dat Worldcoin niet goed in staat gaat zijn om de privacy van mensen te beschermen. Deze kritiek kwam vlak na de ICO – rond dezelfde periode waarin Worldcoin zijn bodem vond.

De stijging komt nadat het project aankondigde ontwikkelaars en projectmanagers financieel te steunen via airdrops. Kort hierna legde Worldcoin-medeoprichter Sam Altman uit waarom hij nog steeds toekomst ziet in het project. Hij denkt nog steeds dat het belangrijk is om op internet onderscheid te hebben tussen computergegenereerde activiteit en ‘echte mensen’. Ironisch is dat Altman ook de CEO van OpenAI is, dat dit soort AI-modellen zoals het populaire ChatGPT ontwikkelt.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie