Simon Bosch Simon Bosch
09/05/2024 11:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/05/2024 16:01

Flare houders opgelet: Morgen is de volgende FLR airdrop

icon-altcoins
Altcoin nieuws
XRP houders opgelet: Morgen is de volgende Flare airdrop

Foto: Shutterstock/sherryhuntington

In januari van 2023 vond de eerste airdrop van het Flare (FLR) ecosysteem plaats. Toen is de eerste 15% van alle FLR-tokens gedistribueerd naar investeerders die in aanmerking kwamen.

De rest volgt verspreid over de komende jaren via meer airdrops, en de eerstvolgende vindt aankomende vrijdagmiddag plaats. Hier lees je alles wat je moet weten.

GameStop lanceerde memecoin bullrun van 2021, gaat dat ook nu gebeuren?
GameStop lanceerde memecoin bullrun van 2021, gaat dat ook nu gebeuren?

Volgende Flare airdrop is vrijdag

Zoals gezegd, vond de eerste FLR airdrop al plaats in januari 2023, maar dit vond zijn oorsprong eigenlijk al in december van 2020. Toen vond namelijk de snapshot al plaats. Het netwerk bestond toen nog niet, daarom werd er gebruik gemaakt van het aantal XRP dat deelnemers bezaten.

Nu de blockchain operationeel is, wordt gebruikgemaakt van het aantal Wrapped FLR (WFLR) tokens dat je als deelnemer bezit. Er zijn inmiddels al 13 FLR-airdrops geweest, en die van vrijdag 10 mei is dus de veertiende. De airdrop vindt plaats op vrijdagmiddag, om 2 uur Nederlandse tijd.

Hoeveel tokens je precies ontvangt kan verschillen. Het hangt namelijk af van hoeveel WFLR je in de afgelopen 23 dagen gemiddeld bezat. Voor die berekening worden drie willekeurig gekozen blocks uit die periode gekozen. Het aantal coins dat je ontvangt is gelijk aan dit gemiddelde.

Ruim 676 miljoen FLR wordt gedistribueerd, en het deel dat overblijft zal worden vernietigd door de ontwikkelaars. Dat is gunstig voor investeerders, want de bestaande coins zijn zo in verhouding meer waard. Toch moet benadrukt worden dat FLR geen maximaal aanbod heeft, volgens gegevens van CoinGecko.

Heb je de afgelopen 23 dagen helemaal geen WFLR in je bezit gehad, terwijl je graag mee wilt doen? Geen nood, na de volgende airdrop zullen er nog 21 volgen. Er zijn dus nog genoeg mogelijkheden om mee te doen.

Advertentie

FLR hard gedaald sinds februari

Net als veel andere cryptocurrencies is de FLR token sinds afgelopen oktober hard gestegen. In dit geval betreft het rendement gemeten tot de piek zo’n 550%. Echter is de token inmiddels weer gedaald met maar liefst 45%.

De koers vond eind februari al zijn top, terwijl de bitcoin koers een halve maand later piekte. Dat is misschien te verklaren doordat FLR geen grote altcoin is, de (onverdunde) marktwaarde ligt op het moment van schrijven op 1,1 miljard dollar. Daarmee verdient het plek 86 in de crypto-ranglijst.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie