Kevin Schijven Kevin Schijven
14/03/2022 11:06 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/03/2022 11:06

XRP zakt terwijl terra hard stijgt in onzekere crypto-markt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
XRP zakt terwijl terra hard stijgt in onzekere crypto-markt

Foto: Ivan Babydov/Shutterstock

Bitcoin (BTC) maakte afgelopen nacht een dipje en trok toen veel altcoins mee. Vanochtend is een groot deel van de cryptocurrencies hersteld, maar een merendeel kleurt alsnog rood. De totale marktkapitalisatie van alle crypto blijft rond $1,82 biljoen hangen. Het kan echter nog wel spannend worden deze week.

Solana verovert markt met nieuwe records en piek in Google Nederland
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ethereum klimt iets hoger

Ethereum (ETH) kwam de afgelopen dagen niet verder dan $2.590 en dipte afgelopen nacht samen met bitcoin. De ether koers zakte toen naar $2.500, maar maakte vanaf daar een aardige rebound. Opvallend is dat ether nu wel weer bij $2.600 aankomt waardoor de koers vandaag 1% in de plus staat.

Advertentie

LUNA schiet er weer vandoor

Terra (LUNA) steelt wederom de show op de crypto-markt vandaag. De LUNA koers dipte nauwelijks afgelopen nacht en stijgt momenteel naar $94 waardoor de koers maar liefst 8,4% in de plus staat ten opzichte van 24 uur geleden. LUNA staat zelfs 87% in de plus ten opzichte van een maand geleden.

Influencers die memecoins promoten riskeren celstraf in VK
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

ADA, SOL, DOGE iets in de plus

Cardano (ADA) dipte ook afgelopen nacht, maar schoot gisterenmiddag eerst flink omhoog. ADA komt vanochtend langzamerhand in de buurt van $0,81 waardoor koers 2,2% in de plus staat. Solana (SOL) maakte gisterenmiddag geen dergelijke sprong, maar dipte afgelopen nacht nauwelijks en lijkt nu aardig te stijgen. SOL komt op $82 aan staat daarmee 1% in de plus.

Dogecoin (DOGE) maakte vannacht een enorme sprong en dat had natuurlijk weer te maken met een tweet van Tesla CEO Elon Musk. Vervolgens corrigeerde de koers echter weer, maar vanochtend stijgt DOGE naar $0,116 en staat daarmee 0,4% in de plus.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

BNB, AVAX, DOT, SHIB en XRP in de min

Binance coin (BNB) heeft vanochtend nog niet compleet kunnen herstellen van de dip. BNB komt vanochtend op $370 uit en staat daarmee 0,5% in de min. Dat geldt ook voor avalanche (AVAX) die momenteel op $70 uitkomt, 1% onder de prijs van gisteren.

Polkadot (DOT) komt met 17,7 1,3% onder zijn prijs uit van 24 uur geleden. Voor shiba inu (SHIB) met $0,22 is dat 1,4% onder zijn prijs. Ripple (XRP), die vorige week het hardst steeg van de grootste crypto, kon vanochtend het minst sterk herstellen. XRP staat vanochtend 3,2% in de min en komt op $0,77 uit.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Top 100 crypto hardste dalers en stijgers

Buiten een enkele uitzondering, zien we over het algemeen zien we geen zware verliezers vandaag. Toch staan sandbox (SAND), celo (CELO), flow (FLOW), kadena (KDA), klaytn (KLAY), synthetix (SNX), frax share (FXS), stellar (XLM), monero (XMR) en ecomi (OMI) allemaal ook zo’n 3% in de min. Voor dash (DASH), helium (HNT), bitcoin sv (BSV), gala (GALA) en basic attention token (BAT) is dat 4%. Juno (JUNO) en fantom (FTM) dalen 5%. Chiliz (CHZ) met 6%. Humans.ai (EARTH) zakt echter met maar liefst 37% en heeft momenteel moeite om aan $0,05 vast te houden.

Aan de groene kant vinden we echter lang niet zo veel koersen. Elrond (EGLD) en arweave (AR) staan 3% in de plus. Graph (GRT) en okb (OKB) 4%.Voor zcash (ZEC) is dat 5% en thorchain (RUNE) 7,5%. Terra is ook in de top 100 de hardste stijger van de dag.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie