Yearn Finance oprichter Andre Cronje komt met nieuw experiment, gebruiker verliest ongeveer 900 ethereum (ETH)

De oprichter van het Yearn Finance protocol, Andre Cronje, kwam gisteren met een nieuw experimenteel smart contract, Liquidity Income (LBI) genaamd, wat gekoppeld is aan een nieuwe YFI Token. Ondanks zijn waarschuwing kochten veel investeerders de token direct en verloren daardoor een hoop geld. Een enkeling kocht voor 1000 ETH, door de daling van de token heeft de investeerder nog zo’n 80 ETH van zijn investering over.

Veel prominente traders zijn van mening dat je op een zeker punt niet meer moet kunnen experimenteren met contracten. Echter zeggen andere traders dat ze op voorhand gewaarschuwd zijn en ze er rekening mee konden houden dat er verlies gemaakt kon worden.

“Geïnspireerd door protocollen zoals AMPL, YAM, UNI en SNX, speel ik met een paar nieuwe economische concepten. Ik eindigde met een op liquiditeit gebaseerd inflatie token dat tijdelijke verliezen (IL) kan compenseren via liquid governance.” Aldus Cronje.

Hij voegde daaraan toe dat een ander doel is om zoveel mogelijk handelskosten te verzamelen en zo veel mogelijk IL te compenseren. Om dit doel te bereiken heeft Cronje naar eigen zeggen een platform nodig dat dergelijk arbitrage aandraagt. Om het tweede doel te bereiken heeft hij investeerders nodig die voor liquiditeit zorgen.

Cronje deelde de core contracts en deelde mede dat de contracten volstrekt voor onderzoeksdoeleinden bedoeld zijn en vrijwel waardeloos zijn. Daarnaast zullen ze in de toekomst ook geen doel dienen anders dan als distributie pool.

Ondanks de waarschuwingen zijn veel investeerders ingestapt met hoop op een nieuwe moon coin. Dit pakte voor veel investeerders verkeerd uit. Toen Cronje op Twitter aankondigde dat de munt open was voor trading op Uniswap ging iedereen los.

De token steeg van $0,003 naar $0,07 in enkele uren, veel investeerders dachten hierdoor hun kans te zien en probeerde hem te grijpen. Op het moment leek het een herhaling te zijn van YFI echter bleek niets minder waar.

Een trader ging zelfs zo ver dat hij 1000 ETH investeerde in de nieuwe token. Hij kreeg hier 5,36 miljoen tokens voor terug die nu nog maar 86 ETH waard zijn, zo’n $21.000.

Veel investeerders schoot dit experiment in het verkeerde keelgat. Het is al eens eerder voorgekomen dat naar aanleiding van de experimenten van Cronje mensen geld zijn verloren. Een groep investeerders willen de eigenaar van YFI dan ook voor de rechter dagen.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€28.926,10 Kopen
1
Bitcoinmeester
€29.224,70 Kopen
2
Litebit
€29.252,40 Kopen
3
SATOS
€29.435,00 Kopen
Meer nieuws

Ethereum (ETH) prijs naar $20.000 volgens dit wiskundig principe

De prijs van ethereum (ETH) bereikte gisteren een nieuwe all-time high (ATH). Het netwerk lijkt gezond, afgezien van de hoge transactiekosten natuurlijk. Maar het telt veel...

Bitcoin (BTC) waarschuwt voor het kwaad, blocknummer 666.666 bevat het volgende Bijbelse citaat

Op 19 januari werd blocknummer 666.666 van de blockchain van bitcoin (BTC) gemined en iemand heeft een opvallend bericht in de transactie verwerkt: “Laat het...

Enjin Coin nu de eerste gereguleerde ‘gaming’ cryptocurrency van Japan, ENJ koers schiet hard omhoog

De Enjin Coin (ENJ) heeft van de Japanse toezichthouder goedkeuring ontvangen en is nu de eerste gereguleerde ‘gaming’ cryptocurrency in Japan. Dat kondigt Enjin...

Ethereum (ETH) zet eindelijk nieuw prijsrecord neer! Bitcoin (BTC) koers stijgt licht

De bitcoin (BTC) koers zit nog steeds in een lichte opwaartse trend. De $40.000 lijkt echter nog altijd ver weg voor de bulls. Gelukkig is...

Bitstamp exchange verplicht verificatie Nederlandse klanten nu als ze hun bitcoin willen opnemen

Nederlandse klanten van de Luxemburgse cryptocurrency-exchange Bitstamp mogen voortaan pas hun cryptocurrency als bitcoin (BTC) van de beurs halen als ze kunnen bewijzen dat...

Chainlink (LINK) vestigt nieuwe ATH, top 1% bezit nu 82% van alle LINK

De ongelijkheid in de verdeling van Chainlink (LINK) blijft toenemen. De top 1% van LINK bezitters heeft nu bijna 82% van alle LINK in...