Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Yearn Finance oprichter Andre Cronje komt met nieuw experiment, gebruiker verliest ongeveer 900 ethereum (ETH)

De oprichter van het Yearn Finance protocol, Andre Cronje, kwam gisteren met een nieuw experimenteel smart contract, Liquidity Income (LBI) genaamd, wat gekoppeld is aan een nieuwe YFI Token. Ondanks zijn waarschuwing kochten veel investeerders de token direct en verloren daardoor een hoop geld. Een enkeling kocht voor 1000 ETH, door de daling van de token heeft de investeerder nog zo’n 80 ETH van zijn investering over.

Veel prominente traders zijn van mening dat je op een zeker punt niet meer moet kunnen experimenteren met contracten. Echter zeggen andere traders dat ze op voorhand gewaarschuwd zijn en ze er rekening mee konden houden dat er verlies gemaakt kon worden.

- Advertentie -

“Geïnspireerd door protocollen zoals AMPL, YAM, UNI en SNX, speel ik met een paar nieuwe economische concepten. Ik eindigde met een op liquiditeit gebaseerd inflatie token dat tijdelijke verliezen (IL) kan compenseren via liquid governance.” Aldus Cronje.

Hij voegde daaraan toe dat een ander doel is om zoveel mogelijk handelskosten te verzamelen en zo veel mogelijk IL te compenseren. Om dit doel te bereiken heeft Cronje naar eigen zeggen een platform nodig dat dergelijk arbitrage aandraagt. Om het tweede doel te bereiken heeft hij investeerders nodig die voor liquiditeit zorgen.

Cronje deelde de core contracts en deelde mede dat de contracten volstrekt voor onderzoeksdoeleinden bedoeld zijn en vrijwel waardeloos zijn. Daarnaast zullen ze in de toekomst ook geen doel dienen anders dan als distributie pool.

Ondanks de waarschuwingen zijn veel investeerders ingestapt met hoop op een nieuwe moon coin. Dit pakte voor veel investeerders verkeerd uit. Toen Cronje op Twitter aankondigde dat de munt open was voor trading op Uniswap ging iedereen los.

De token steeg van $0,003 naar $0,07 in enkele uren, veel investeerders dachten hierdoor hun kans te zien en probeerde hem te grijpen. Op het moment leek het een herhaling te zijn van YFI echter bleek niets minder waar.

Een trader ging zelfs zo ver dat hij 1000 ETH investeerde in de nieuwe token. Hij kreeg hier 5,36 miljoen tokens voor terug die nu nog maar 86 ETH waard zijn, zo’n $21.000.

Veel investeerders schoot dit experiment in het verkeerde keelgat. Het is al eens eerder voorgekomen dat naar aanleiding van de experimenten van Cronje mensen geld zijn verloren. Een groep investeerders willen de eigenaar van YFI dan ook voor de rechter dagen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.651,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.618,80 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.680,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.682,80 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.714,00 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.618,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.651,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.680,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.682,80 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.714,00 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers vindt support, geen ruimte voor twijfel!

De bitcoin koers vond na afgelopen vrijdag keurig support en een test van de weerstandszone van $13.800-14.000 werd een feit. Zoals ik in de...