Kevin Schijven Kevin Schijven
12/10/2020 18:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/10/2020 18:34

DeFi investeerders willen Yearn Finance ontwikkelaar Andre Cronje aanklagen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
DeFi investeerders willen Yearn Finance ontwikkelaar Andre Cronje aanklagen

Foto: BestForBest/Shutterstock

Het fiasco omtrent het nieuwe Eminence project van Yearn.Finance ontwikkelaar Andre Cronje krijgt een nieuw staartje. Een groep van investeerders is geld aan het ophalen middels crowdfunding met het doel Cronje aan te klagen.
Eind vorige maand staken een aantal DeFi investeerders meer dan $15 miljoen in een smart contract van Eminence. Het contract werd vervolgens leeggeroofd en achteraf meldde Cronje dat het contract eigenlijk nog helemaal niet klaar was voor gebruik.
Cronje stopte toen met Twitter, maar afgelopen weekend plaatste Coindesk plotseling een interview met de ontwikkelaar online. Hierin zou Cronje gezegd hebben dat hij er zelfs volledig mee stopt, maar toen liet de ontwikkelaar weer van zich horen op Twitter, en ontkent hij het verhaal van Coindesk.
Nu is een groepje investeerders van plan Cronje aan te klagen. Zij beweren dat Cronje zich ervan bewust was dat enorm veel geld Eminence instroomde:

Als EMN maar een proef was, dan had de token geen waarde. Toch zag Andre zonder een woord te zeggen 15 miljoen dollar binnenstromen. Maar hij bleef het project hypen door erover te retweeten. Waarom waarschuwde hij het Yearn Finance-team niet op zijn minst dat ze een waardeloos testtoken kochten en verkochten?

Als ontwikkelaars van een ander team een testtoken zouden hypen en verkopen, zouden ze worden beschuldigd van fraude en zou het hele team legitimiteit verliezen. In het beste geval was dit een viral lancering die mislukte, in het ergste geval was het een rugpull.

Naast de hoofdontwikkelaar wil de groep ook ontwikkelaar ‘banteg’ aanklagen alsmede Yearn voorstander ‘Blue Kirby.’ Blue Kirby heeft inmiddels zijn Twitteraccount verwijderd. Banteg zegt dat deze groep aanklagers juist de “scammers” zijn
De groep zegt dat 100% van de donaties naar de financiering van de rechtszaak zal gaan. Op het moment van schrijven is er pas $130 aan ether (ETH) gestort op het adres. Daarnaast is de groep van plan een nieuw DeFi-platform te lanceren met een hard fork van Yearn.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie