Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Zcash (ZEC) ziet aantal anonieme transacties in april met 70% stijgen

Het aantal ‘shielded’ transacties op het Zcash (ZEC)-netwerk is in april flink gestegen. In totaal werden er 70 procent meer shielded transacties uitgevoerd.

Dit komt neer op in totaal 8.721 shielded transacties. Zcash ondersteunt twee soorten wallet-adressen: t-addr, welke transparant zijn net zoals transacties met bitcoin (BTC), en z-addr, welke volledig zijn afgeschermd en dus anoniem zijn.

Woo! Aantal #Zcash volledig afgeschermde transacties blijft groeien; bijna verdubbeling in april 🙌 🥳

- Advertentie -

In februari zag het netwerk nog 2.430 anonieme transacties, wat toen een toename van maar liefst 100 procent was. Het nieuwe record dat vorige maand werd neergezet van 8.721 is overigens slechts 6 procent van het totaal. Dit gaat echter om volledig afgeschermde transacties.

Kijken we naar transacties die deels zijn afgeschermd dan is te zien dat dit 15 procent van het totaal is. Al met al lijken steeds meer mensen gebruik te maken van Zcash’s (gedeeltelijke) anonieme transacties.

Een van de redenen waarom Zcash plotseling zo’n stijging ziet in het aantal anonieme transacties is mogelijk het feit dat het sinds kort makkelijker is om dergelijke transacties te verzenden. Zo lanceerde Guarda begin april nog een wallet, specifiek bedoeld voor Shielded transacties:

Kijk naar de coole nieuwe pagina die we hebben gemaakt voor onze trots en vreugde van een applicatie @GuardaWallet voor #Shielded $ ZEC!

Daarnaast voegde crypto-exchange Binance begin februari perpetual contracts toe aan zijn futures-platform. In hoeverre dit met elkaar te maken heeft is onduidelijk, wel is duidelijk te zien dat sinds dat moment het aantal shielded transacties flink begon te stijgen.

De koers van bitcoin heeft zoals verwacht een retrace te pakken. Volgens onze analist Michiel is de 50 dagen moving average (MA) van de 4-uurs chart een belangrijke zone om in de gaten te houden. Benieuwd naar welke niveaus Michiel nog meer kijkt? Bekijk dan zijn zojuist verschenen koersvideo!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.165,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.207,70 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.237,90 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.250,50 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.364,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.364,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.164,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.207,70 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.237,90 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.250,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...