Amber Bloemendaal Amber Bloemendaal
19/11/2022 20:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/11/2022 20:05

Zuid-Korea legt beslag op $104 miljoen van Terra co-founder

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/karnoff

Recentelijk is er beslag gelegd op meer dan $100 miljoen aan vermogen van Terra mede-oprichter Daniel Shin. Op 14 november vroegen Zuid-Koreaanse aanklagers de beschuldigde medeoprichter voor de rechtbank te verschijnen in het kader van een onderzoek naar de ondergang van het betalingsplatform. De zuidelijke rechtbank van Seoel heeft het verzoek van de lokale aanklagers goedgekeurd. Het geld zou onrechtmatig zijn verkregen via het geïmplodeerde LUNA-token.

Crypto ontbijt: BTC halving hype, ETF uitstroom & Worldcoin op Ethereum
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

De ondergang van Terra

De laatste tijd heeft al het nieuws over de val van crypto-beurs FTX de schijnwerpers gestolen van andere gevallen ecosystemen. Intussen blijven de Zuid-Koreaanse autoriteiten bezig om de slachtoffers van de eerste crypto-crash van het jaar – Terraform Labs – af te sluiten. Terra is een blockchain protocol en betalingsplatform dat wordt gebruikt voor algoritmische stablecoins. Het is het meest bekend om zijn Terra stablecoin en de bijbehorende LUNA reserve asset cryptocurrency.

LUNA en stablecoin TerraUSD (UST) stortten in mei in, waardoor duizenden cryptobeleggers werden getroffen. Dit is een van de belangrijkste gebeurtenissen die hebben bijgedragen aan de crypto inzinking in 2022. Bijna zes maanden nadat de Terra (LUNA) blockchain officieel werd stopgezet, bevroren de Zuid-Koreaanse autoriteiten ongeveer $104,4 miljoen (140 miljard won) van de medeoprichter op basis van verdenking van oneerlijke winsten.

Advertentie

Meerdere aanklachten tegen de co-founder

Volgens het lokale persbureau YTN zou Shin het geld hebben verdiend met onrechtmatige activiteiten met het LUNA-token.

Hwang Suk-jin, hoogleraar informatiebeveiliging aan de Dongguk Universiteit in Seoul, heeft zich over de zaak uitgesproken. Hij zei dat Shin wordt beschuldigd van het genereren van illegale winsten. Dit met behulp van LUNA die hij verkreeg zonder “goede openbaarmaking bij de uitgifte van de tokens,”.

“[Bijvoorbeeld] als [beleggers] dachten dat er duizend tokens zijn uitgegeven en er in werkelijkheid 10.000 zijn uitgegeven, lijden beleggers onvermijdelijk verliezen.”

Ook wordt Shin beschuldigd van plichtsverzuim. Meer specifiek wordt de medeoprichter van Terraform Labs aangeklaagd voor misbruik van persoonlijke informatie van klanten van Chai Corporation – een payment tech bedrijf dat hij ook heeft opgericht – om door Terraform Labs uitgegeven tokens te promoten.

Deel dit artikel
Amber Bloemendaal

Maar een klein deel van de crypto-investeerders is vrouw, terwijl uit studies blijkt dat vrouwen niet alleen even goed, maar vaak zelfs beter presteren op het vlak van rendement genereren op hun investeringen. Hier moeten we dus verandering in brengen! Amber is niet alleen geïnteresseerd in het investeren in crypto, maar ook in de blockchain-technologie erachter en blijft graag op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen. Als redacteur hoopt zij de lezers (m/v/x) te informeren, inspireren en hen aan te sporen de crypto-wereld te ontdekken.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie