Timo Bult Timo Bult
28/03/2021 10:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/03/2021 10:55

Bitcoin (BTC) als betaling voor een Tesla, Cardano (ADA) smart contracts komen eraan en meer nieuws!

Nieuws
Bitcoin (BTC) als betaling voor een Tesla, Cardano (ADA) smart contracts komen eraan en meer nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het is zondagochtend en dus kunnen we weer een blik werpen op de afgelopen week. Was je te druk om het nieuws te volgen of wil je gewoon even een overzicht van het belangrijkste nieuws? In dit artikel blikken we terug!

Bitcoin (BTC) ruilen voor een Tesla, maar ligt de bear op de loer?

Deze week zagen we voor bitcoin (BTC) een goede ontwikkeling omtrent adoptie. Tesla accepteert nu namelijk officieel bitcoin als betaalmethode. Dat deze mogelijkheid eraan zat te komen is al enkele maanden bekend. Maar nu kunnen Amerikanen dus eindelijk een Tesla bemachtigen met BTC! Elon Musk, CEO van Twitter, maakt daarnaast bekend dat deze mogelijkheid er binnenkort ook voor mensen buiten de Verenigde Staten zal komen.

Bitcoin heeft grote stappen gezet in zowel adoptie als de stijgende prijs. Toch verwacht een grote Chinese miner dat een bear-markt mogelijk op zijn vroegst in september al aan kan breken. De miner baseert dit op verschillende onderzoeken. Of dit ook daadwerkelijk zal gebeuren blijft natuurlijk glazen bol kijken!

Theta (THETA) stormt de top 10 binnen, mainnet lancering uitgesteld

Het was daarnaast een goede week voor Theta (THETA), het blockchain videostreamingplatform. De altcoin steeg de afgelopen 12 maanden met maar liefst 1.000% en stormde daarmee de top 10 binnen. Dit leek een beetje uit het niets te komen. Een van de oprichters denkt dat er een “omslagpunt bereikt is waarop mensen erover beginnen te horen.

De dag erna was iets minder positief. Het team maakte namelijk bekend dat de lancering van Mainnet 3.0 is uitgesteld naar juni. Het team vertraagt de lancering om “een succesvolle lancering van Mainnet 3.0 te garanderen.” De THETA houders vonden dit iets minder leuk. De koers zakte namelijk met 30% na de aankondiging. 

Cardano (ADA) smart contracts komen eraan

En tot slot maakte Input Output HK (IOHK), de ontwikkelaar van Cardano (ADA), bekend dat de Alonzo hard fork deze zomer kan gaan plaatsvinden. Het testnet kan echter al volgende maand live gaan. Spannende tijden dus voor ADA bezitters!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie